Fudbal

Najluksuzniji avion na svetu: Romanova letelica je otporna i na projektile

Izvor mondo.rs

Roman Abramovič ima jedna od najluksuznijih privatnih aviona na svetu.

Vlasnik Čelsija, ruski oligarh Roman Abramovič, jedan je od najbogatijih ljudi na planeti. Samo njegova prevozna sredstva, avioni, jahte, automobili, vrede preko milijardu evra.

Roman poseduje flotu aviona u kojoj je najistaknutiji Boingov 747-33A i ta letelica vredi pravo bogatstvo. U njoj gotovo da nema šta nema, čak je opremljena i sistemom protiv projektila zemlja-vazduh i vazduh-vazudh, istim onim koji poseduje Air Force One, avion predsednika Sjedinjenih Američki Država.

Možda će vas zanimati

U pitanju je avion The Bandita, koji je u vlasništvu Romana Abramoviča još od 2004. godine. Za 16 godina ruski biznismen je u njega uložio mnogo novca i od prosečne letelice napravio verovatno najskuplji i najluksuzniji avion na svetu.

Procenjen je na oko 300 miliona evra!

Avion Romana Abramoviča
Izvor: YouTube

Na uređenju aviona radili su, prema želji Romana Abramoviča, najbolji svetski dizajneri. U unutrašnjosti aviona dominantna je boja kestanja. Istaknute su pozlaćene i zlatne obloge, drugi fini metali i drvo. U letelici postoje spavaće sobe, kupatila, sobe za prijem i bankete za 30 ljudi, kuhinja...