VELIKA GREŠKA

NE, HVALA: Samo jednom se pravi greška od 100+ miliona evra!

Autor Milutin Vujičić

Trebalo je da bude pojačanje, ali...

Oduševljeno su u Bajernu prošlog leta predstavili Filipea Kutinja (27) i nadali su se da će Brazilac biti fudbaler koji će promeniti "DNK" veznog reda Nika Kovača, ali brzo se ispostavilo da će jedan, pa drugi postati bivši u Minhenu.

Kovač je jesenas dobio otkaz, potom je stigao Hansi Flik, a u planovima talentovanog nemačkog trenera nema mesta za Filipea Kutinja, prosto se nije pokazao, a ni zalagao.

Možda će vas zanimati

Zbog svega toga Bajern je odlučio da "preskoči" opciju da otkupi ugovor Brazilca

Prvi čovek kluba Karl-Hajnc Rumenige objasnio je da je period za aktivaciju klauzule prošao i da u Bajernu svesno nisu želeli da uplate novac Barseloni, pre svega jer se radi o sumi od 120 miliona evra koja je trenutno problematična i zbog finansijske krize koja će uslediti u fudbalu.

"Sada ćemo pažljivo planirati tim za narednu sezonu, a videćemo da li Kutinjo ima ulogu i dalje u timu", pomalo iz sažaljenja je rekao Rumenige za "Der Spigel".

Kutinjo je stigao za 8,5 miliona evra na pozajmicu iz Barselone i ponovo je "bacio" godinu dana karijere pošto nije napredovao ni u jednom segmentu, a niti se "skrasio" u novom timu, iako njegova statistika nije loša...

Postigao je devet golova i imao osam asistencija u 32 meča, ali igrački nije delovalo "prirodno" gledati ga u Bajernu, više je podsećao na fubalera iz Barselone, a manje onog iz Liverpula.

Zbog toga Bajern planira da novac predviđen za Kutinja potroši na druge igrače, a za sada se najviše spominje dolazak Liroja Sanea iz Mančester sitija, odnosno Kaija Haverca iz Leverkuzena, ali pitanje je da li će na "Alijanc areni" imati novca za obojicu ovog leta.

Što se tiče Barselone, oni će teško povratiti 145 miliona evra koje su dali za Kutinja u zimu 2018. godine.