i bi nekad državna zajednica...

SEĆANJA: Pre 14 godina smo se oprostili od reprezentacije SCG (FOTO, VIDEO)

Autor Mirjana Šegan

Tog 27. maja 2006. u Beogradu fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore nastupila je poslednji put pred domaćim navijačima

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore na današnji dan 2006. odigrala je poslednji meč pred domaćom publikom pod tim imenom.

Možda će vas zanimati

Odigrali su prijateljsku utakmicu protiv selekcije Urugvaja u Beogradu, koji je završen nerešeno - 1:1 (1:0).

Taj duel, na kojem je bilo 35.000 gledalaca, igrao se šest dana nakon što je Crna Gora održala referendum i izglasala nezavisnost, a onda 3. juna 2006. i zvanično postala samostalna država.

BEZ HIMNI

Očekivalo se da će pre početka meča biti intonirane himne dve zemlje, međutim, na opšte iznenađenje svih to se nije dogodilo. Takva odluka doneta je neposredno pred početak utakmice, pa su se igrači samo rukovali pre nego što je slovenački sudija Drago Kos svirnuo u pištaljku.

Za selekciju SCG, vođenu Ilijom Petkovićem, to je bila i poslednja provera pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

Jedini gol za "plave" postigao je Dejan Stanković, sadašnji trener Crvene zvezde, i to u 17. minutu, pošto je nakon kornera uputio snažan udarac ka golu Urugvaja iskosa sa leve strane.

Strelac za dvostruke svetske šampione bio je Dijego Godin. On je pogodio u 82. minutu nakon što je Vargas uputio snažan i oštar šut. Godin je na putu ka mreži SCG samo podmetnuo nogu i savladao Dragoslava Jevrića. Interesantno, njemu je to bio prvi gol u dresu nacionalnog tima u karijeri.

Snimak meča pogledajte OVDE

Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 35.000. Sudija: Kos (Slovenija). Strelci: 1:0 Stanković u 17, 2:0 Godin u 82. minutu. Žuti kartoni: Duljaj i Vidić (Srbija i Crna Gora).

SCG: Jevrić, Duljaj, Gavrančić, Krstajić (od 63. Vidić), Dragutinović, Nađ, Đorđević, Stanković (od 79. Ilić 7), Koroman (od 68. Ljuboja), Kežman (od 74. Ergić), Milošević (od 56. Žigić).

URUGVAJ: Karini, Andres, Valdez, Godin, Lopez (od 68. Lima), Pouzo, Đakomazi, Estojanof (od 90. Vigmeri), Pereira, Abreu (od 61. Olivera), Vargas.