NOVI TRENER

Ko nije dovoljno dobar za Bajern - ide u Dortmund!

Autor Milutin Vujičić

Lusijen Favr ipak nije taj...

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Poraz u derbiju od Bajerna (1:0) verovatno je označio kraj nade da je moguće osvajanje šampionske titule u ovoj sezoni, pošto su igrači Dortmunda sada na sedam bodova daleko od prvaka.

Zbog svega toga, ponovo se "drma" kluba švajcarskom treneru Lusijenu Favru, koji je više puta tokom 2019/20 bio nestabilan, pa će se njegova sudbina verovatno rešiti ovog leta jer na "Vestfalenu" ne veruju da poseduje "šampionski gen" za Borusiju.

Nemački mediji zato navode da je "BVB" kontaktirao Nika Kovača (48) i da planira da Hrvatu poveri sklapanje tima za narednu sezonu.

"Posle poraza od Dortmunda, verujem da će Favr dobiti otkaz ili podneti ga sam u narednih nekoliko nedelja. Zameniće ga Niko Kovač", poručio je čuveni Lotar Mateus koji radi kao stručni konsultant na nemačkoj televiziji i ima dobre informacije.

Kovač je prethodno Bajernu doneo šampionsku titulu u sezoni 2019/20, dok je tokom jeseni dobio otkaz u klubu, a od tada je bez angažmana.

Prethodno je Dortmund iz Bajerna doveo, bolje rečeno vratio, štopera Matsa Humelsa i ofanzivca Marija Gecea, nakon što su na "Alijanc areni" procenili da nemaju više kvalitet za najbolji tim Nemačke, ali imaju za drugi najbolji.

Možda je takva situacija i sa Nikom Kovačem koji je prethodno vodio reprezentaciju Hrvatske, a ostvario se i u Frankfurtu s kojim je bio osvajač Kupa Nemačke.