!?!?

Kakav bizaran način da bacite titulu: Salcburg opet na Zvezdinom putu!

Izvor mondo.rs

Snimljeni su u prevari, pa im je od tri boda prednosti pred pauzu ostalo šest bodova zaostatka pred nastavak.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Izgleda da je pitanje šampiona Austrije rešeno još na prvim treninzima pred nastavak trke.

Lider Bundeslige kažnjen je oduzimanjem 12 bodova zbog toga što je organizovao ekipne treninge ekipe pre dozvole nadležnih, dok su ostali rivali i dalje organizovali treninge po grupama do pet igrača i čekali odobrenje.

Kažnjeni su i sa 75.000 evra.

Tako je LASK otišao na pauzu sa tri boda prednosti nad Salcburgom, a vratiće se sa devet bodova zaostatka za aktuelnim šampionom.

Dok sastavlja žalbu na odluku Kaznenog senata lige, klub iz Linca imaće deset kola "fore" da nadoknadi nenadoknadivo, ali je svakako realnija opcija da će - ni kriv, ni dužan - Salcburg ponovo biti potencijalni rival šampiona Srbije na putu ka Ligi šampiona.

Kazneni Senat Bundeslige doneo je danas odluku o kažnjavanju LASK-a sa obrazlozenjem da je taj klub postupio suprotno osnovnog načela fer-pleja. LASK je, pre par nedelja, održao ekipni trening, u vreme kada je bilo dozvoljeno samo treniranje po grupama, uz odstojanje usled mera za borbu protiv širenja korona virusa.

Video snimak tog ekipnog treninga pre dozvoljenog perioda dospeo je u javnost i svi klubovi Bundeslige zatražili su žestoku kaznu zbog nesportskog ponašanja, ocenujući da takav trening, dok drugi treniraju samo po grupama, predstavlja sticanje nelegalne prednosti.