"STRAŠNI TIMOVI"

Skols: Da nije bilo njih, osvojili bismo pet-šest Liga šampiona!

Autor Nebojša Marković

Legenda "crvenih đavola" kaže da njegova generacija nije imala sreće.

Pol Skols je za Mančester junajted igrao tokom 20 godina, osvojio je 11 titula prvaka Engleske i dva puta je podizao pehar Lige šampiona.

Ali nekadašnji vezista "crvenih đavola" insistira da bi ekipa sera Aleksa Fergusona imala bar dvostruko više osvojenih titula prvaka Evrope da nije bilo nekih neverovatnih protivnika u njihovoj eri.

Možda će vas zanimati

Skols je bio deo velikih pobeda Junajteda u kojima su imali sreće, kao što su finala Lige šampiona 1999. protiv Bajern Minhena i 2008. protiv Čelsija. Ipak, igrao je i u finalima 2009. i 2011. kada je Mančester gubio od Barselone.

Tim Pepa Gvardiole je Skolsa i njegove saigrače naročito koštao većih uspeha, a on veruje da bi Junajted mogao više u nešto drugačijim okolnostima.

"Baš nismo imali sreće. U bilo kojoj drugoj eri, osvojili bismo četiri, pet ili šest Liga šampiona", rekao je legendarni vezista u podkastu "A Goal In One".

"Ali ti timovi protiv kojih smo igrali... Pogledajte Gvardiolinu Barselonu. Bože, koliko su oni dobri bili?! Možete ceo tim da pogledate. Na sredini su imali Inijestu, Ćavija, Serhija Busketsa i Lionela Mesija. Anri na levoj strani, štoperi Pike i Pujol. Nestvarno", rekao je Skols i potom poentirao.

Tokom Skolsovog perioda u klubu, Junajted je 14 puta igrao protiv Reala i Barselone, ali su upisali samo dva trijumfa uz šest remija i šest poraza.

"Oni su bez ikakve sumnjem najbolji tim protiv kojeg sam igrao. Oni su jedan od najboljih timova ikada."

Skols je priznao da su "đavoli" bili nadigrani u porazu od Real Madrida u sezoni 2002/03, kada su iz četvrtfinala Lige šampiona ispali ukupnim rezultatom 6:5.

"Bili smo potpuno razbijeni na "Bernabeuu" te godine. Bilo je 3:1 za njih, ali i to je bio strašan tim. Imali su Brazilca Ronalda, Zinedina Zidana, Luisa Figa, Redondo je bio nestvaran, Raul, Roberto Karlos, Fernando Jero, Kasiljas na gol, jednostavno neverovatan tim", rekao je 45-godišnjak.

"Igrali smo protiv nekih nestvarnih timova."