Fudbal

Bajerov "vunderkind" najmlađi strelac u istoriji Bundeslige!

Autor Vladimir Sukdolak Izvor mondo.ba

Oboren je rekord star 15 godina!

U derbiju 30. kola Bundesliga, Bajer Leverkuzen je poražen na Baj Areni od Bajerna rezultatom 2:4, ali nakon 90 minuta, može da se pohvali činjenicom da u svojim redovima ima – najmlađeg strelca u istoriju Bundeslige!

Igrao se 89. minut kada je nada "farmaceuta" postigao šesti gol na utakmici, a Bajerov drugi, čime je, tek za nijansu, popravio klupski utisak iz duela sa Bavararcima, koji su na samo par bodova od osme uzastopne domaće titule.

Za njega je, ipak, mnogo važnije da je tim golom zaslužio jednu stranicu u almanahu nemačkog fudbala!

Danas, u svom petom meču u Bundesligi, postigao je premijerni gol u eliti i sa 17 godina i 34 dana postao najmlađi fudbaler u istoriji takmičenja kojem je pošlo za rukom da poentira na jednom meču! Oborio je tako rekord Nurija Sahina, koji je davne 2005. godine, kao član dortmundske Borusije, postigao prvenac sa 17 godina i 82 dana.

Za Bajer je, inače, debitovao 18. maja ove godine, te najmlađi debitant u istoriji tima iz Leverkuzena, nadmašivši zvezdu sadašnje generacije, Kaija Haverca, koji je premijerni meč u Bundesligi odigrao sa 17 godina i 126 dana.

Florijan Virc je, inače, ove sezone, osim pet bundesligaških mečeva, odigrao 10 mečeva za kadetsku i četiri meča za juniorsku ekipu i za to vreme postigao deset golova.