Prvo su rekli da ne sme

Dozvoljeno pljuvanje!

Autor Dušan Ninković

Premijer liga će se vratiti za nedelju dana, a na utakmicama elitnog ranga u Engleskoj će moći i da se pljuje.

Pandemija kroona virusa je zaustavila većinu sportskih takmičenja na svetu, a kako se virus prenosi, između ostalog, pljuvanjem, najavljeno je da igrači to neće smeti da rade.

Sada stiže drugačija informacija, pljuvanje je DOZVOLJENO! Odnosno, neće biti sankcionisano žutim kartonom.

Možda će vas zanimati

Nakon dužeg razmatranja čelnici lige su, odlučili da se fudbaleri koji pljunu u toku meča ne kažnjavaju žutim kartonima. Nešto ranije je FIFA, odnosno njen medicinski tim, predložio ovakvo kažnjavanje kako bi dodatno sprečio širenje korona virusa.

Jedan od razloga za odluku da se ne dele žuti kartoni je i to što smatraju da sudija neće moći da primeti svaki takav detalj.

Naravno, preporuka sudijama se ne odnosi na pljuvanje ostalih aktera utakmice, što će biti kažnjavano.

Umesto ovoga, sudije će dobiti preporuke da drže veću distancu. Oni će imati slobodu da pokažu žuti karton za svaki prilazak igrača na bliže od dva metra, bučne proteste i kontakt, kako fudbalera na terenu tako i ljudi sa klupe za rezerve.

Premijer liga će se vratiti 17. juna utakmicom Aston Vila - Šefild, a istog dana će se igrati i derbi. Na terenu će biti Mančester siti i Arsenal, a to će biti okršaj Pepa Gvardiole i njegovog doskorašnjeg saradnika Mikela Artete. Čempionšip se nastavlja tri dana kasnije, utakmicom Fulam - Brentford.

Tagovi