Podrška sa tribina

Plej-of u Ligi 2 koji će biti specifičan - zbog Šekila O'Nila

Autor Dušan Ninković

Legendarni košarkaš će promeniti sport i navijati za jednu fudbalsku ekipu u Engleskoj.

Kada ste jedan od najdominatnijih centara u istoriji NBA lige, a pritom i Amerikanac koji nema mnogo dodirnih tačaka sa evropskim fudbalom, male su šanse da se nađete na meču nižih liga u Engleskoj. aAko ste Šekil O'Nil, moguće je.

Nekadašnji košarkaš će naredne nedelje ''biti'' na tribinama i pružati podršku ekipi Nortemptona, četvrtoligašu koji igra plej-of za ulazak u Ligu 1.

Naravno, meč Nortemptona i Čeltenhema će se igrati bez prisustva publike, pa će ovo ''gostovanje'' biti samo simbolično. Na tribinama će se naći kartonska figura slavnog košarkaša.

Kako je uopšte došlo do ovoga?

Lako je, odgovor je vrlo jednostavan. biznis. Šekil O'Nil i Kelvin Tomas, vlasnik Nortemptona, su poslovni partneri, pa će bivši košarkaš pružiti podršku timu svog prijatelja.

Ekipa Nortemptona će se za ulazak u treću ligu boriti protiv Čeltenhema, u polufinalu plej-ofa, a ukoliko prebrode tu prepreku očekuje ih još jedan korak do ulaska u trećeligaško društvo. Čovek koji je četiri puta osvajao NBA prsten je ranije već pokazivao simpatije prema ovom klubu, a ovog puta će podršku pružiti u kartonskoj formi.