VAŽAN SAVET

Joviću, poslušaj šta kaže Zidan: OVO želi od svog napadača!

Autor Milutin Vujičić

Jasna poruka, možda upućena baš Srbinu...

Luka Jović će ipak ove sezone ponovo konkurisati za sastav Real Madrida pošto se oporavio od preloma kosti u stopalu, ali ga neće biti u timu za meč protiv Sosijedada ovog vikenda.

Zinedin Zidan ne želi da požuruje Jovića i da rizikuje da mladi napadač obnovi povredu, a uz to Karim Benzema igra briljantno čitave godine i ne čudi što su njegovi rivali za mesto u startnoj postavi imali toliko manju minutažu.

Mnogi misle da je razlog Benzeminih boljih igara odlazak Kristijana Ronalda, pošto sada daje i više golova nego ranije, ali Zidan poručuje da to kod njega nije presudno.

Govoreći o Karimu Benzemi, strelcu 16 golova za Real Madrid u Primeri ove sezone, Zinedin Zidan je poslao jasnu poruku i svim ostalim napadačima na koje računa, uključujući i Luku Jovića, koji bi mogao da "ukleše" ove reči u svoj um ako planira da ostavi trag u "kraljevskom klubu".

"Devetka koja postiže golove, a nije uključena u utakmicu me ne zanima previše", rekao je Zizu i time poručio Joviću da ne brine za slabiju statistiku, nego da samo misli na tim.

Dobro je poznato da je Jović bio "uključen" u igru Frankfurta prošle sezone, znao je da se "izvuče" po loptu, pa i da proigra saigrače, dok je u Real Madridu uvek daleko od lopte, neki bi rekli i da čeka loptu u šesnaestercu dok mu nekako ne dođe...

"Benzema postiže golove i uključen je u utakmicu", kazao je Zinedin Zidan i time još jednom time naglasio zbog čega je Benzema toliko dragocen po Real Madrid.

Luka Jović je za Real Madrid postigao dva pogotka ove sezone, a mnogo je mogao da nauči od Karima Benzema, pa čak i na treninzima, dok nam ostaje da vidimo da li će slediti njegov primer, pošto je upravo to ono što Zinedin Zidan traži od njega.