ISKRENO

Isplivala velika TAJNA Reala: Kako zataškavaju GLUPOSTI svojih igrača!

Autor Milutin Vujičić

Ispovest koju bi trebalo da pročitaju svi mladi fudbaleri...

Vesli Snajder briljirao je u dresu Intera i možda mu je nepravedno "izbijena" iz ruku "Zlatna lopta" posle sezone 2009/10, ali ne može se reći da je pre dolaska u Milano briljirao.

Kao veoma perspektivan đak Ajaksa otišao je u Real Madrid gde je pomogao u osvajanju šampionske titule, ali nijednog trenutka nije delovao kao "integralni" deo tima. To je posebno bio slučaj kada je na klupu seo Huande Ramos, a nije baš ni Snajder pomogao svojim ponašanjem...

Poznati holandski vezista objaviće u petak knjigu o svom životu, napisao ju je novinar Kis Jansma, a za sada smo saznali samo "tizere" koji će podići tiraž.

Poseban deo knjige Snajder je posvetio boravku u Real Madridu tokom kog je bio na dnu, iako je to malo ko mogao da zaključi iz dve sezone koje je proveo na "Bernabeu". Sve se desilo preko noći i nije primetio kako je "zalutao" tamo gde ne treba...

"Nisam primetio da sam se potpuno prepustio noćnom životu u Madridu. Bio sam mlad i uživao sam u slavi i pažnji. Pogrešio sam", otkrio je Vesli Snajder u svojoj knjizi.

"Nisam se drogirao, ali alkohol i 'rok end rol' su bili tu. Navikao sam se na taj način života kao jedna od zvezda Real Madrida. Šta god bih uradio tokom tog perioda, oni bi to zataškali. Čak i da se valjam pijan po ulici i da trošim hiljade evra, da častim ceo bar... Sve bi to zataškali".

Vesli Snajder je u to vreme imao "dobru ekipu" koja je volela provod, pa su tu bili sunarodnici Van der Vart, Drente, Roben, Van Nistelroj, Huntelar... I ne samo oni.

"Ne mogu da kažem da sam se opirao tome, uvek je tu bio još neki saigrač, obično Guti", kazao je Vesli Snajder i rekao da je na njega veoma uticao razvod od tadašnje žene, nakon kog se osetio veoma usamljen u velikom gradu.

"Ne mogu da budem sam. Zašto bih kad imam dovoljno prijatelja da zajedno provodimo vreme. Nisam ni primetio kako mi je votka postala najbolji drug", prisetio se Snajder najgoreg trenutka.

Holanđanin je kazao da su ga spasili Roben i Nistelroj, mogao je da postane alkoholičar, a najbolji potez koji je mogao da mu se desi je što ga je Murinjo pozvao u Inter, pa su zajedno na severu Italije ispisali istoriju osvojivši "tripletu".

Njegove reči ostaće u amanet mladim fudbalerima koji se dohvate velikog grada...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.