bez dileme

Da li ste iznenađeni? Naravno, da je ON najbolji!

Autor Mirjana Šegan Izvor mondo.ba

Zasluženo, nema šta - Poljak je "počistio" konkurenciju u Bundesligi

Utakmicama 34. kola danas će biti spuštena zavesa na takmičenje u Bundesligi, a poslednjih 90 minuta rešiće 2-3 dileme u borbi za plasman na evropsku scenu, ali i opstanak.

Titulu je još ranije overio minhenski Bajern, koji je stigao do osme uzastopne "salatare".

Osim trofeja, Bajernu je pripala i individualna titula, odnosno ona za najboljeg igrača Bundeslige u takmičarskoj sezoni, a to je, naravno, sjajni Poljak Robert Levandovski!

"Leva" je bio istinski lider bavarskog giganta na putu ka osmoj vezanoj tituli postigavši čak 33 gola na 30 utakmica, a u prošlom kolu postao je najbolji strani strelac Bundeslige u jednoj sezoni.

On je nadmašio rezultat gabonskog napadača Pjera-Emerika Obamejanga, koji je u sezoni 2016-17 postigao 31 gol za "milionere" iz Dortmunda.

U saopštenju Bundeslige navedeno je da je Poljak sasvim zasluženo osvojio titulu najboljeg igrača elitnog ranga nemačkog fudbala, s obzirom na to da je, prilikom glasanja, "počistio" konkurenciju u vidu mladih fudbalera za koje se otima Evropa, Džejdona Sanča (Borusija Dortmund) i Kaija Haverca (Bajer).

Robert Levandovski već deceniju "teroriše" protivničke golmane u Bundesligi.

Prve četiri godine, to je radio kao adut kluba sa Vestfalena i na 187 utakmica postigao 103 gola. U leto 2014. godine prešao je u Bajern, gde je na 283 zvanične utakmice postigao 239 golova, i nalazi na drugom mestu klupske večne liste strelaca, iza neprikosnovenog Gerda Milera (515).

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.