Mogla je to da bude velika karijera

Kada smo svi zaboravili na njega, bivši reprezentativac Francuske se vraća

Autor Dušan Ninković

Potpisao je dvogodišnji ugovor sa italijanskim drugoligašem.

Pomalo neočekivano, ponovo ćemo na terenu gledati Žeremija Meneza. Momak koji je uspešno igrao kao krilni napadač timova iz Lige 1 i Serije A sada će biti u drugoligaškom društvu.

On je potpisao ugovor sa Ređinom, povratnikom u Seriju B, a planovi su da taj tim uvede u elitu tokom svog mandata u klubu.

Možda će vas zanimati

Ranije smo već saznali kakvi njega problemi muče. Zašto njegova karijera nije uspela znaju svi, pa i on, ali sada ima priliku da se ponovo dokazuje.

Na predstavljanju u italijanskom klubu bio je veoma emotivan.

''Izgubio sam posvećenost tokom prethodnih godina. Izgubio sam strast. Nisam bio spreman da dajem 100% za fudbalsku karijeru. Svako od nas voli fudbal, ali postoje i međuljudski odnosi koji su važan deo igre'', istakao je bivši reprezentativac Francuske.

Menez je svoju seniorsku karijeru počeo u Sošou, zatim je igrao za Monako, Romu, PSŽ, Milan i Bordo, pre nego što je usledio čudnovatiji deo karijere. Preselio se u Antalijaspor, zatim u meksičku Ameriku, a na kraju je nastupao i za Pariz.

''Ja sam ovde u Ređini da bih osvojio Seriju B i odveo tim u elitu. Pričao sam sa predsednikom Galom i sportskim direktorom Taibijem nekoliko puta, osetio sam ljubav i veru. To je veoma važno za mene'', rekao je Žeremi Menez.

Iskusni Francuz je dva puta bio šampion u svojoj domovini sa Parižanima, a trofeje je osvajao i u Meksiku. Bio je Evropski prvak do 17 godina sa nacionalnim timom Francuske, a u seniorskoj karijeri je upisao 34 nastupa, računajući i igre na Evropskom prvenstvu 2012. godine.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.