OTKRIVENO

"Braco" je rekao NE MOŽE: Jovića je možda čekala mnogo bolja sezona...

Autor Milutin Vujičić

Ispostavlja se da za sada radi dobar posao.

Luka Jović (22) prošlog leta bio je jedan od najtraženijih napadača na "fudbalskoj pijaci".

Pratili su ga svi imućniji klubovi, ali je najbrži i najkonkretniji bio Real Madrid. "Kraljevski klub" platio je Frankfurtu skoro 60 miliona evra, učinio je Jovića najskupljim Srbinom svih vremena, pa se činilo da su tako uspeli da odnesu pobedu protiv Bajerna, PSŽ-a, Milana, Čelsija...

Možda će vas zanimati

Godinu dana kasnije - nije sve tako bajkovito. Jović je igrao retko za Real Madrid, postigao je samo dva gola, imao problema s povredama i ponašanjem, pa je njegova cena drastično pala.

Zbog toga se sve više spominje da bi mogao u Napoli i Milan, a sada su "isplivali" i razlozi zbog kojih su drugi propustili da se pojačaju srpskim napadačem. Primera radi, Bajern je u njemu video zamenu za Roberta Levandovskog, ali su u poslednji mah digli ruke.

Nije mnogo pomoglo ni što je igrao kod Nika Kovača, ni što se već ostvario u Nemačkoj, ali je jedan čovek stavio "veto" na čitav posao.

Nemački list "Kiker" piše da je sportski direktor Hasan Salihamdžić odlučio da Bajern odustane od transfera Anta Rebića, Luke Jovića, Kevina Fogta i Torgana Azara, a sudeći po njihovim sezonama - nisu mnogo pogrešili.

Takođe, u Bajernu je postojala dilema da li da krenu po Tima Vernera ili Liroja Sanea, što se produžilo i na ovo leto, a "Braco" je prelomio da dovedu samo krilo Mančester sitija.

Poznato je već da je Verner otišao u Čelsi, a da li je ovo bila dobra ili loša procena - saznaćemo brzo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.