Dobro ste se setili

Izgubio titulu, pa (prekasno) dobio otkaz!

Autor Dušan Ninković

Sve je Laž, samo pusta Laž.

Portugalski trener Bruno Laž više nije predvodnik Benfike, ekipe koja će sasvim sigurno izgubiti titulu za koju je dugo računala da je njena.

Tim iz Lisabona je u katastrofalnoj formi još od februara, a ni pandemija korona virusa nije uspela da zaustavi njihovo posrtanje. Iako je prvenstvo bilo prekinuto, Benfika se vratila sa starim navikama.

Tako su na poslednjih deset ligaških mečeva upisali samo dve pobede, uz četiri remija i četiri poraza, što je bilo dovoljno da Porto postane lider.

Benfika je na poslednja dva meča poražena od Santa Klare i Maritima, pa je titula postala nedostižan cilj. Porto je, na konto tih loših rezultata, stekao šest bodova prednosti.

Bruno Laž (44) će klupu prepustiti dosadašnjem asistentu nelsonu Verisimu, koji će premijeru imati večeras. Benfika od 22:15 dočekuje Boavistu i traži će tek treći trijumf od početka februara.

Turbulentan period u lisabonskom timu obeležili su skandali, poput onog kada su navijači napali svoje fudbalere. Tada je povređen Andrija Živković, srpski krilni igrač koji nema nameru da napusti ''Orlove''. Nekadašnji fudbaler Partizana je upravo u poslednja dva ligaška poraza zabeležio svoje prve minute u prvenstvu ove sezone.

Kao potencijalni trener Benfike za narednu sezonu se pominjao Maurisio Poketino, nekadašnji trener Totenhema, koji je bez angažmana od kako ga je u Londonu nasledio Žoze Murinjo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.