TRAGIČNA SUDBINA

"Sarajevski Džajić" doživeo veliku nepravdu: IZBAČEN NA ULICU sa suprugom!

Autor Milutin Vujičić

Bio je najbolji fudbaler Jugoslavije, a sada nema gde da prespava...

Izvor: MN Press

Legendarni fudbaler Sarajeva Predrag Pašić, posle sudskog postupka koji je navodno vođen bez njegovog znanja, izbačen je sa suprugom na ulicu jer mu je sarajevska opština oduzela imovinu, prenosi portal "SportSport.ba".

Pašić je kako pišu mediji iz Bosne i Hercegovine doživeo veliko poniženje u gradu u kom je ostavio dubok trag nastupajući za Sarajevo od 1975. do 1985. godine.

Vlasništvo nad stanom u kojem nekadašnji kapiten Sarajeva godinama živi je sporno, a Pašić kaže da je sudski postupak vođen bez njegovog znanja i znanja njegovih advokata, čime mu je oduzeto pravo da brani imovinu.

Pašić navodi da je prostor dobio od FK Sarajevo i tadašnjeg gradonačelnika Ante Sučića kao zaslužan sportista, a da je izgubio pravo da se brani kao građanin Bosne i Hercegovine.

"Svojim dokazima doveli su sudiju u zabludu i on je doneo presudu. Čekali su da dobijem izvršno rešenje i izgubim sve pravne mogućnosti da se branim. Ova presuda je donesena na osnovu propuštanja i ja sam izgubio svako pravo da se branim s molbom da kao čovek dobijem pravo da se branim, ovo je za mene zastrašujuće", kazao je Pašić koji je rođen 1958. godine u Sarajevu i na "Koševu" je proveo ukupno 17 godina.

Izvor: MN Press

Nekadašnji kapiten Sarajeva osvojio je s ovim klubom titulu prvaka Jugoslavije (1984/85) i izabran je za najboljeg igrača godine, a malo je falilo da pređe u Crvenu zvezdu kod svog idola.

Naime, Dragan Džajić je po svaku cenu želeo da dovede "sarajevskog Džajića", ali je Pašić na kraju otišao u Štutgart, potom i u Minhen 1860 u kom je završio karijeru, a odluka da ostane u Sarajevu, kako sam kaže, bila je politička.

"Nisu mi se ispunili dečački snovi. Kao klinac, skupljao sam Džajićeve sličice, znao svaki njegov potez, trudio sam se da ga imitiram koliko je to, naravno, bilo moguće. U svakom slučaju, Džaja je uticao na moj stil igre, a sličnosti je bilo, i tako mi je indirektno pomogao da postanem vrhunski igrač, sa identitetom. E sad, dokle bih dogurao, ne znam, ali bih svakako u dresu Crvene zvezde imao mogućnost da postignem više nego u mom Sarajevu", naveo je Predrag Pašić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.