Istorijsko slavlje

Na semaforu "Srbija - Nemačka 1:0", a Lane u KANALU: Kako to da zaboravim?!

Autor Mladen Šolak

Nezaboravni uspeh našeg fudbala i proslava koja će se pamtiti još duže od pobede.

Bila je to najveća fudbalska pobeda Srbije od raspada državne zajednice.

Na Mundijalu u Južnoj Africi 2010, ekipa Radomira Antića pobedila je Nemačku 1:0, a utakmicu je obeležilo nekoliko detalja za pamćenje.

Gol Milana Jovanovića, odbranjeni penal Vladimira Stojkovića i čuvena "Lanetova" proslava gola...

Možda će vas zanimati

Dotrčao je do ograde tribina, preskočio je i upao u kanal!

"Kako da zaboravim tu proslavu? Ali i dalje ne mogu da preuzmem sve zasluge za to jer ne bismo pobedili da Vladimir Stojković nije odbranio penal i da Miloš Krasić nije odigrao verovatno najbolju utakmicu u karijeri", rekao je "Lane" u intervjuu za portal "The Athletic".

Jovanović je u tom razgovoru detaljno pričao o svojoj karijeri u Liverpulu, a neizbežna je bila i priča o Mundijalu 2010.

"Trebalo je da prođemo u nokaut fazu tog turnira. Imali smo mnogo šansi protiv Australije (i izgubili 1:2). Bili smo bolji od njih u svim aspektima, ali je nedostajala sreća. Neko će reći da je to sudbina, neko da je to Božija volja, kosmička ravnoteža ili bilo šta drugo…", smatra čuveni napadač, koji se povukao u Anderlehtu 2013.

On i dalje žali što ta ekipa nije uradila više u Africi.

"U tom timu smo imali Nemanju Vidića, Branislava Ivanovića, Aleksandra Kolarova, Nevena Subotića i mnoge druge velike igrače. Bili smo u najboljim godinama i zaslužili smo više. Velike zasluge bi trebalo da idu Radomiru Antiću, jer nas je napravio pravim timom. Svi smog a poštovali i cenili. Pravio je logične, fer i iskrene odluke. Dao je svima isti značaj. On je oličenje svega što smo uradili u reprezentaciji. Ali, moram da kažem, da je na neki način razočaravajuće to da je pobeda protiv Nemačke i dalje naš najveći trijumf, 10 godina kasnije. To mnogo govori o našoj generaciji", poručio je "Lane".

Bila je to pobeda za pamćenje.

Srbija Nemačka 2010 pregled (SPORT)
Izvor: Youtube/FIFA TV

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Jovanović je u tom razgovoru detaljno pričao o svojoj karijeri u Liverpulu, a neizbežna je bila i priča o Mundijalu 2010.