Tri najjače lige

Prvi u istoriji: OVAJ rekord je sinoć postavio Kristijano Ronaldo

Autor Dušan Ninković

Portugalac je na meču protiv Lacija uradio nešto što niko pre njega nije.

Kakva mašina za golove! Rano je napustio Portugal, dokazivao se u tri fudbalski najjače lige i u svakoj bio i više nego uspešan.

Ovaj čovek je FENOMEN! Sinoć je dodatno ''pogurao'' granice normalnog.

Pogodak sa bele tačke protiv Lacija, pa posle samo tri minuta još jedan, značili su da Kristijano Ronaldo stiže do 30. gola u ovoj sezoni Serije A. Poravnat je sa Imobileom, koji je nešto kasnije bio precizan na drugoj strani terena.

Prethodne sezone je Ronaldo 20 puta pogađao mreže svojih rivala u Seriji A, što su mnogi tumačili kao pad njegove forme, pripisivali njegovim godinama i ''prozivali'' zbog slabijih rezultata... E, pa nije baš tako.

Večeras je na svom 61. nastupu u elitnom rangu italijanskog fudbala postao čovek koji je najbrže dao 50 golova u takmičenju i to nije sve.

Nakon što je postigao 84 gola za Mančester junajted u Premijer ligi, a zatim 311 golova za Real Madrid u Primeri, Kristijano je postao jedini čovek sa 50 ili više pogodaka u svakoj od tri najjače svetske lige. Impresivno!

Da ne bude da previše hvalimo Kristijana Ronalda, znate li da postoji čovek koji je pre njega postizao preko 50 golova u tri od pet najjačih liga? Reč je o Edinu Džeku.

Reprezentativac BiH i fudbaler Rome je u Nemačkoj, Engleskoj i Italiji uspeo da prebaci ovu magičnu granicu, još pre dve godine.

Fudbaleru koji trenutno nosi dres Rome je uspelo da upiše 50 pogodaka i u dresu reprezentacije, ali je u tom segmentu Portugalac mnogo bolji. Još samo jedan gol i Kristijano Ronaldo će ''biti trocifren'', sa 100 golova za svoju zemlju.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.