DAKLE?

Svi se pitaju, a evo i odgovora: Gde će MBAPE igrati u 20/21?

Autor Milutin Vujičić

Francuski napadač Kilijan Mbape jedan je od najtraženijih napadača na tržištu...

Jednog od najboljih francuskih igrača 21-godišnji Kilijan Mbape u poslednje vreme (mesecima) mediji su često selili u Real Madrid, pošto je velika želja zemljaka Zinedina Zidana, koji s klupe predvodi slavni španski klub...

Trenutni ugovor Mbapea sa PSŽ-om traje do 2022. godine, pa je i to jedan od razloga što su spekulacije postale sve češće, a on je otkrio za koga će igrati u narednoj sezoni.

"Ovde sam u Parizu i želim da budem deo ovog projekta. Biću u PSŽ-u sledeće sezone i pokušaću da osvojim što više pehara", rekao je Mbape francuskim medijima, prenosi "Anadolija".

"U četvrtoj sam godini ovog projekta. To je bitna godina s obzirom na to da klub slavi 50. godišnjicu od osnivanja. Zato je to važna godina u očima tima, navijača, tako da ću pokušati osvojiti sve moguće trofeje i dati najbolju verziju sebe", dodao je francuski napadač.

PSŽ, koji je nakon prekida Lige 1 zbog pandemije korona virusa proglašen šampionom Francuske, trenutno se priprema za nastavak takmičenja u Ligi šampiona. U četvrtfinalu završnog turnira u Lisabonu 12. avgusta će se sastati sa Atalantom.

Mbape je od dolaska u "svece" odigrao 120 takmičarskih utakmica i postigao 90 golova. Na "Park prinčeva" je stigao u leto 2017. godine prvo na pozajmicu, a zatim i na trajnoj osnovi, u transferu vrednom 170 miliona evra.

U dresu reprezentacije Francuske, s kojom je osvojio titulu svetskog šampiona 2018. godine, nastupio je 34 puta i postigao 13 pogodaka.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.