Jako teška situacija!

DRAMATIČNO UPOZORENJE: Trećina srpskih klubova će nestati!

Autor Mladen Šolak

"Prošle godine je zemlju napustilo više od 500 igrača". Ovo su upozoravajuće cifre i izjave.

Izvor: MN Press

Iako se godinama unazad nalazi u teškoj situaciji, sada i u trećoj ligi, čuveni OFK Beograd i sada izaziva pažnju stranih novinara - zbog svoje tradicije, legendi, igrača koji su ponikli na Karaburmi...

U serijalu "Tifo Football", u okviru poznatog sajta "The Athletic", napravljen je kratak video kolaž o slici srpskog fudbala kroz prizmu posrnulih "romantičara".

I slika uopšte nije ružičasta.

"Igramo na ivici. Mnogi evropski klubovi su na ivici. Predviđam da će 30 odsto srpskih klubova nestati u naredne dve godine", rekao je direktor OFK Beograda Vladimir Simović autoru filma.

Možda će vas zanimati

Prema njegovim rečima, godišnji budžet "romantičara" za tim i za neophodne troškove iznosi 200.000 evra i sada se skoro potpuno popunjava novcem UEFA solidarnosti pri transferima igrača koji su krenuli iz OFK-a.

"Da je istorija imala drugačiji tok, možda bi OFK igrao večiti derbi. Sada, taj klub propada u trećoj ligi", zaključio je autor.

Predstavljajući srpski fudbal, autor je rekao da od Drugog svetskog rata Beogradom dominiraju dva "večna" rivala čije stadione deli samo nekoliko stotina metara. Kao zaštitni znak ovdašnjeg fudbala naglasio je prodaju igrača, istakavši zaista krupne podatke.

"Prema informacijama Međunarodnog centra za sportske studije za 2019. godinu, 521 igrač napustio je Srbiju da bi igrao profesionalno u drugim zemljama. To je veći broj nego u Nemačkoj. To je šesti najveći 'izvoz' igrača na svetu!".

Izvor: YouTube/Tifo Football

Zabrinjavajuće tvrdnje i podaci...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO/Tifo Football)