IZ PARTIZANA

2 meseca čekao operaciju, čeka ga još namanje 6 meseci oporavka

Autor Nikola Janković

Lakčević je oštetio prednje ukrštene ligamente još 6. juna, ali je operisan tek danas, pretposlednjeg dana jula.

Izvor: MN Press

Skoro dva meseca nakon što mu je u 60. minutu utakmice u Subotici "kvrcnulo nešto" u kolenu, Nikola Lakčević obavio je operaciju i započeo mukotrpan oporavak od jedne od najtežih povreda u sportu.

Znao je još tokom junske utakmice sa Spartakom da za njega neće biti mesta u autobusu za Zlatibor, ali znao je i da ga prava šansa čeka čim se bude oporavio i "nazuo" kopačke.

Možda će vas zanimati

Lakčević ima ugovor do 2024.

Odlaskom Zorana Tošića donekle je olakšana "teška" konkurencija na pozicijama iz Umara Sadika, zbog čega je i Lakčević računao da će dobrim radom na pripremama dobiti znatno više vremena na terenu od tih 260 minuta na 11 mečeva prošle sezone.

U poslednjem nastupu se i povredio, ali to nije značilo i momentalnu operaciju, već se nedugo zatim pojavio sa longetom oko noge i bez štaka na derbiju sa Crvenom zvezdom i sprintom preko terena proslavio plasman ekipe u finale Kupa.

Tek krajem jula, treneru Savu Miloševiću stigle su pozitivne vesti iz Beograda. Operaciju je izveo ortopedski hirurg prof. dr sci. med Zoran Popović, čime je započet drugi, znatno duži i zahtevniji period lečenja - oporavak i jačanje mišića i ligamenata.

"Hvala svima, posebno profesoru Popoviću koju je izveo operaciju. Sada smo već na pola puta, sledi oporavak i povratak na teren. Istina, potrajaće nekoliko meseci, ali sam sasvim optimističan", poručio je Lakčević iz bolničke postelje.

Povrede prednjih ukrštenih ligamenata uglavnom znače šest meseci pauze, mada je u isto vreme bilo primera kada su se sportisti vraćali na teren mesec-dva ranije, ali je u poslednjih nekoliko godina u vrhunskom nastupio trend još dužih pauza.

Trenutno, za Lakčeviće i Partizan postoje važnije važniji odgovori od toga kada će momak nastaviti gde je stao u proboju ka prvoj postavi.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.