Ovo su detalji

Objavljen Zvezdin dug: Posle dve Lige šampiona - minus od 32 miliona!

Autor Mladen Šolak

Ovako je šampion Srbije poslovao do kraja 2019. godine

Izvor: MN Press

Prema informacijama na sajtu Agencije za privredne registre, dug FK Crvena zvezda do krja 2019. iznosio je 32,1 milion evra!

Zvanični finansijski izveštaj otkriva da je ukupan gubitak šampiona Srbije do kraja prošle godine 5,3 milijarde dinara, a to iznosi oko 45,7 miliona u evrima.

Prema navedenim informacijama, ako se u taj iznos uračuna neraspodeljena finansijska dobit od 13,5 miliona evra, dolazi se do konačne cifre od 32,1 milion.

U odnosu na izveštaj od prošle godine, Zvezdin dug je smanjen za 2,2 miliona evra.

Iza Crvene zvezde su tri evropske jeseni, od čega poslednje dve u Ligi šampiona, a uz to je beležila prihod i od transfera igrača (Joveljić, Terzić i Marin prodati za 7,7 miliona evra) i od prodaje ulaznica od oko pet miliona evra.

Ipak, s obzirom na očigledno velike rashode, uključujući i velike plate nekih igrača, dug nije značajno smanjen, iako se to očekivalo prilikom ulazaka u najjače takmičenje.

Pročitajte izveštaj nezavisnog revizora Milovana Popovića, koji je zaključio da postoje "materijalno značajne neizvesnosti koje mogu da izazovu značajnu sumnju u sposobnost kluba da nastavi da posluje po načelu stalnosti poslovanja".

Izvor: Apr.gov.rs

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.