PUČE TRANSFER GODINE!

Molim!? Korona je "lično" otkazala transfer Ronalda u PSŽ?

Autor N.J.

Al-Kelaifi se navodno već hvalio šefu kako je, posle Nejmara i Mbapea, doveo i osvajača pet "Zlatnih lopti", ali nije računao na silu koja se "valjala" iza brda...

Kristijano Ronaldo imao je prošle zime postignut dogovor sa katarskim biznismenima, njegov moćni agent Žorže Mendeš navodno je ugovorio i platu svom "dijamantskom" klijentu u novom klubu...

...ali je ovaj senzacionalni transfer petostrukog osvajača "Zlatne lopte" u Pari sen Žermen propao pod naletom pandemije korona virusa sa Istoka.

gol / asi / uta

5 / 4 / 31 Sporting

118 / 69 / 292 Junajted

450 / 133 / 438 Real Madrid

63 / 18 / 88 Juventus

99 / 40 / 164 Portugalija

Mediji u Francuskoj objavili su, pozivajući se na izvore sa "Parka prinčeva", da se bogati Naser Al-Kelaifi već pohvalio neformalnom finansijeru kluba i bliskom prijatelju, katarskom emiru šeiku Tamimu bin Hamad al-Taniju, kako je posle Nejmara i Kilijana Mbapea doveo još jednog superstara u PSŽ, međutim...

Ovaj usmeni dogovor, isprovociran tadašnji nezadovoljstvom slavnog fudbalera načinom na koji Mauricio Sari vodi tim, ali i kvalitetom života u industrijskom Torinu, propao je nedugo nakon što se zloslutni virus raširio Evropom i paralizovao sva sportska takmičenja.

Priča, koju su momentalno preneli mediji u Italiji, počela je početkom Ronaldove druge sezone u Juventusu, u koji je za 117 miliona evra stigao u julu 2018. Ovaj 35-godišnji golgeter zatražio je od Mendeša da razmotri nove mogućnosti na tržištu, što je njegov zemljak sa zadovoljstvom prihvatio i, po navici, brzo došao sa konkretnim odgovorima.

Ronalda je u prestonici Francuske čekala "jača" plata od ove, od 31 miliona evra neto, iz ugovora sa "bjankonerima" potpisanog do 2022. godine.

Ronaldo je u karijeri, pored "Zlatne lopte" magazina "France Football", pet puta osvajao i Ligu šampiona, ali je svakako najvredniji trofej istaknut u muzeju u rodnom Funšalu - onaj za šampiona Evrope, osvojen 2016. sa Portugalijom... baš u Parizu.

Trebalo je da oformi najubitačniju navalu u istoriji fudbala, zajedno sa tandemom na koji je pre tri godine potrošeno ukupno 407 miliona evra, ali je korona virus "odlučio" da će Portugalac videti Nejmara i Mbapea na terenu - eventualno - u završnici Lige šampiona koja sledi.

Od raspleta nikad viđenog turnira u Portugaliji ne zavisi samo ko će naslediti Liverpul na tronu, već i odakle će Crvena zvezda započeti novi pohod ka grupnoj fazi Lige šampiona.

Ronaldo se za napad na šesti trofej klupskog prvaka kontinenta, a Juventusov treći od osnivanja, pripremao na luksuznoj jahti - poklonom kojim se častio za još jednu sezonu završenu titulom šampiona zemlje u kojoj živi i radi.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.