kao iz vica

Bajern išamarao Barselonu, a sad bi Kutinjo mogao i da dosoli roviti obraz

Autor Pavle Knežević

Ovo poniženje bi Barselonu moglo da košta još pet miliona evra!

Barselona je ponižena u Lisabonu, Kike Setijen je praktično bivši trener, Katalonija je u šoku, a da stvar za Blaugranu bude još gora, u porazu 2:8, dva gola je dao njen igrač na pozajmici Bajernu - Filipe Kutinjo.

Mislite da to boli? Pazite sad ovaj šamar na već roviti obraz - Kutinjo bi mogao Barselonu da košta dodatnih pet miliona evra!

Moćni Bavarci se sada nalaze na dva koraka od osvajanja Lige šampiona i ako bi to uspeli u nedelju 23. avgusta, to bi Barseloni donelo dodatne muke, finansijske.

O čemu se radi?

U pitanju je klauzula koja je dogovorena još sa Liverpulom, kada je Kutinjo pakovao stvari sa Enfilda i prelazio na Nou Kamp. Tad je, naime, dogovoreno da će "redsima", osim 145 miliona evra, pripasti i bonus od još pet ukoliko Kutinjo u naredne dvije sezone (2018/19 i 2019/20) osvoji Ligu šampiona.

Ono što za Barsu nije dobro jeste da, u tom trenutku, nije bilo definisano sa kojim klubom Kutinjo to treba da uradi, tako da katalonski klub, potresen svim dešavanjima, sledećeg vikenda iščekuje i vesti da li će od te večeri biti "lakši" za pet miliona evra ili ne...

Kutinjo je, inače, početkom sezone na izmaku prosleđen u Bajern. Na 23 utakmice u Bundesligi poentirao je osam puta (uz šest asistencija), dok je do sinoć u Ligi šampiona postigao samo jedan gol – protiv Totenhema, u poslednjem kolu grupne faze.

Brazilac je mrežu matičnog kluba pogađao u 85. i 89. minutu, a učinku je dodao i asistenciju za Roberta Levandovskog, čime je dao ogroman doprinos u "razbijanju" Barselone od strane Flikove mašinerije.

(Mondo.ba)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.