ISPOVEST

Modrić pričao Englezima: ČETNICI su mi ubili dedu na kućnom pragu, ali nema mržnje

Autor Milutin Vujičić

"To je oblikovalo moj karakter i razvio sam se kao osoba", kazao je Luka Modrić.

Izvor: MN Press

Luka Modrić će početkom idućeg meseca proslaviti 35. rođendan, a uprkos tome što su mnogi tvrdili da mu je "prošao rok trajanja", i dalje je jedan od najboljih veznih igrača sveta.

Tim povodom je britanski "Deji Mejl" uradio intervju s njim, a Luka Modrić, najbolji hrvatski fudbaler u 21. veku, prisetio se ratova devedesetih. Bio je samo dečak iz okoline Velebita kada su počeli sukobi na ovim prostorima, a ističe da ga je to oblikovalo kao osobu.

"Iako sam još malen, osetio sam puno strahova u životu. Strah od rata i granata polako ostavljam iza sebe. Nikad neću zaboraviti osećaj straha kada su četnici ubili moga dedu. Toliko sam ga voleo. Svi su plakali, a ja nisam mogao da razumem da moga voljenog dede više nema", napisao je Luka Modrić u nedavno objavljenoj autobiografiji uz poruku da se to dogodilo na kućnom pragu, pa je u intervjuu za "Mejl" dodaoi sledeće:

"On je ubijen, a ja sam prošao kroz puno stvari u detinjstvu. No, to ti pomogne da sagledaš stvari i na kraju se ne brineš. Prihvatiš da je svaki poraz i svaka prepreka deo fudbala i naučiš da živiš s tim".

Ističe da nema mržnje, da se tragedije ponekad događaju, da njegova porodica ne zna ko je ubio dedu, a da se nada da će pravda na kraju biti zadovoljena.

"To je puno uticalo na mene. Ostavilo je ožiljke na mojoj obitelji, posebno na mom ocu. Bilo je to traumatično razdolje. Nije bilo lako, ali moji su se roditelji trudili da mene i sestru maknu od svih briga tako da nismo previše osetili sve što se događalo. To je oblikovalo moj karakter i razvio sam se kao osoba, naučio sam se boriti, biti skroman i biti s obe noge ne zemlji", naveo je Modrić.

"A svog dede se setim svaki put kad osvojim nešto. Voleo bih da može videti što sam postigao. Voeo bih da je s nama, ali sam siguran da me gleda odozgo i da je sretan zbog svega što sam napravio".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.