SREĆNO!

Zovu ga ELVIS, Voša ga "precrtala" zauvek, a SUDI U EVROPI - i to meč koji će gledati i Zvezda!

Autor Milutin Vujičić

UEFA je nagradila poznatog arbitra iz Lovćenca.

Izvor: MN Press

Skloni smo tome da potcenjujemo srpske arbitre iz nedelje u nedelju, ali UEFA ih ceni i često ih delegira za utakmice u njihovim takmičenjima. Tako ćemo u kvalifikacijama za Ligu šampiona prvi put gledati i osporavanog Novaka Simovića.

U pitanju je arbitar iz Lovćenca koga je Nenad Milovanović, bivši trener Mladosti, prozvao "Elvis", nedavno je Vojvodina tražila njegovo izuzeće, a sada sudi važan meč u Evropi.

U pitanju je meč Dinamo Bresta i Astane u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a zanimljivo je da je to duel koji zanima i Crvenu zvezdu.

Naime, u slučaju da Astana ispadne, i uz to Lion ne osvoji Ligu šampiona, onda bi Crvena zvezda bila povlašćena u trećem kolu kvalifikacija. Naravno, pod uslovom da prvo pobedi Evropu, a onda i da prođe drugu rundu u kojoj je čeka bolji iz duela Tbilisija i Tirane.

Nedavno se Lion pobunio jer je za meč protiv Mančester sitija delegiran Holanđanin pošto bi u slučaju ispadanja kluba iz Francuske bio poguran Ajaks, ali UEFA tu nije videla ništa sporno.

Uostalon, Dani Makeli je odlično sudio taj meč, a dalje je prošao Lion.

UEFA ima puno poverenje u sudije koje mogu da sude pod njihovom značkom, a Simović je do sada vodio dva meča u kvalifikacijama za Ligu Evrope: Tre Fiori - Ki Klaskvik i Petroklub - AEK Larnaka.

Na njima je dosudio devet žutih kartona i jedan penal.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.