završeno!

JOŠ JEDAN SRBIN U ČEMPIONŠIPU: Veljko Paunović je zvanično trener Redinga!

Autor Pavle Knežević

U klubu oduševljeni srpskim trenerom, u stručnom štabu nekadašnji asovi Mančester junajteda

Veljko Paunović je i zvanično trener Redinga! Selektor mlade reprezentacije koja je pre pet godina postala prvak sveta preuzeo je klub iz Čempionšipa i vodiće ga u narednoj sezini.

Prvi tim Redinga odigrao je prijateljsku utakmicu sa Totenhemom u petak, a onda je otišao u Portugal na kratki pripremni kamp. Tamo će trener upoznati igrače i preuzeti tim.

Vlasnik kluba Dai Jong rekao je da je ovo vrlo pažljiv izbor i da je Paunović dugo praćen.

"Ubeđen sam da Veljko može ovaj klub da povede napred, jer ima bogato iskustvo u vrhunskom fudbalu i kao igrač i kao trener u Evropi i SAD, kao i dokazano uspešan rad sa mladima. Ovo je bio kompletan proces, a odluka je doneta posle dugačkog i pažljivog razmatranja. Posle sastanka sa njim, shvatili smo da je Veljko izuzetan kandidat, koji nas je odmah impresionirao. Siguran sam da je pravi čovek za Rerding i oduševljen sam što imamo novog trenera", rekao je Jong.

Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda i Bolton Vonderersa Kvinton Forčun trebalo bi da se pridruži Srbinu, koji će sarađivati sa još jednim bivšim "crvenim đavolom" - Džonom O'Šejom.

Irac je već od ranije u stručnom štabu Redinga i tu će i ostati, da bude jedan od trenera koji će sarađivati sa Paunovićem.

Paunović ima 43 godine i on je drugi trener u Čempionšipu naredne sezone, uz Vladimira Ivića koji je preuzeo Votford.

Paunović je ranije bio na meti Panatinaikosa, ali od tog posla nije bilo ništa.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.