Šta li će biti...

FRANCUSKA BELEŽI KATASTROFALNE BROJKE: Najbolja fudbalska liga koja se trenutno igra je u haosu!

Autor Dušan Ninković

Francuzi bi mogli da prekidaju ponovo jer su prebrzo počeli sezonu.

Izvor: MN Press

Kada su Francuzi, među prvima u svetu, prelomili da se sezona 19/20 ne odigra do kraja, mnogi su taj potez smatrali odličnim.

Pretpostavljali su u Ligi 1 da će biti dovoljno vremena da korona virus prođe, a da zatim ove jeseni započnu novo prvenstvo, koje će se igrati bez ikakvih problema.

E, to baš i nije tako.

U novoj sezoni francuskog fudbala odigrana su tek dva kola, a liga je u ogromnim problemima.

Tokom prethodnih dana su se pojavile informacije da je nekoliko fudbalera pariskog kluba zaraženo korona virusom, a da su među njima i Di Marija i Nejmar, najveće zvezde tima. Njima je, kako se može čuti, ''preselo'' kratko letovanje na Ibici, gde su se odmarali između sezona.

Danas je iz Francuske stigla informacija da je zaražen trener Monaka, Niko Kovač, čovek koji je ovu ekipu preuzeo nedavno. On je trenutno u izolaciji, ne pokazuje simptome, ali verovatno će propustiti nastavak prvenstva, nakon pauze reprezentacija.

Među onima koji su prethodnih nedelja bili pozitivni na testove se nalazi i Husem Auar, fudbaler koji je trebalo da bude zvezda letnjeg prelaznog roka. Mladi Francuz je velika želja Arsenala i još nekoliko timova, Lion za njega traži 60 miliona evra, a on je trenutno u karantinu.

Čak 18 od 20 timova u elitnom rangu francuskog fudbala je u prethodnom periodu prijavljivalo pozitivne na korona virus među svojim igračima ili osobljem koje aktivno učestvuje u pripremama mečeva. Zvuči kao katstrofa.

Da li onda možemo očekivati prekid Lige 1, koja je prošlog proleća prva među elitnim takmičenjima prekinula sa fudbalom, a ove ''jeseni'', prva započela ''kotrljanje bubamare''?

Izgleda da su se Francuzi malo preračunali.

Kao ''uvod ''u ovo prvenstvo, PSŽ je odigrao finala dva kupa iz prethodne sezone, a zatim i završnicu Lige šampiona u kojoj nije uspeo da se domogne titule. Poraženi su od Bajerna u finalu, a zbog tih obaveza nisu ni počeli ligaško takmičenje sa ostalim ekipama, već su dobili malo više vremena za odmor.

Ove sezone u francuskom prvenstvu nastupa devet igrača iz Srbije. Strahinja Pavlović je od ovog leta član Monaka, Predrag Rajković je prethodne sezone bio jedan od najboljih golmana lige, a tu su i Vukašin Jovanović, Mihajlo Ristić, Nemanja Radonjić, Stefan Mitrović, Petar Škuletić, Aleksandar Radovanović i Denis Petrić.

Zbog reprezentativne pauze, ove nedelje se ne igra francusko prvenstvo, ali brojke koje stižu iz te zemlje nisu obećavajuće.

Francuzi su juče zabeležili čak 8. 975 novih slučajeva korona virusa, što je dosadašnji rekord kada je ta država u pitanju. Trenutno se preko 80 hiljada građa Francukse vode kao pozitivni na koronu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.