SKORO IDENTIČNI

LIVERPULOV NOVI DRES JE KOPIJA HRVATSKOG: Jednima se sviđaju, druge sećaju na crnokošuljaše!

Autor Nebojša Marković

"Najki" se nije mnogo potrudio.

Mesecima se kroz medije prolamala priča o novim dresovima Liverpula i završetku saradnje sa "Nju Balansom". Šampion Engleske od ove sezone nosi dresove "Najkija", ali izgleda da se Amerikanci nisu mnogo potrudili oko njihovih dresova.

Predstavljena je i treća garnitura dresova Liverpula i utisak je jasan - izgleda kao rezervni dres Hrvatske!

Na društvenim mrežama se ovih dana "šeruju" fotografije Liverpulovog novog dresa, koji je objavljen par dana pre početka nove sezone.

Međutim, nije bilo teško primetiti da je ovaj dres kao onaj koji reprezentacija Hrvatske često nosi.

Radi se o crnom dresu koji na sebi ima šablon "šahovnice" i to u nešto svetlijoj sivoj boji. On izgleda skoro identično kao mnogima omiljen dres u Hrvatskoj.

Reprezentacija ove zemlje je stigla do finala Svetskog prvenstva pre dve godine u baš ovakvoj garnituri, pobeđujući i Engleze u polufinalu i Ruse u četvrtfinalu baš u toj tamnoj opremi.

Ipak, u regionu je prethodnih godina bilo dosta polemike i kontroverzi oko tog dresa, zbog toga što se on dovodio u vezu sa "crnokošuljašima" za vreme Nezavisne države Hrvatske u Drugom svetskom ratu.

Tada je crna boja bila simbol ustaša i italijanskih fašista, a već godinama je baš ova garnitura dresova omiljena u Hrvatskoj.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.