DUGO SE NISU VIDELI

DOBRO NAM DOŠLI: Vardi priredio neprijatan doček O'Šeju, Livingstonu, Gibsu, Robson-Kanuu i naravno Biliću!

Autor Nikola Janković

Prošli put kada su igrali, bilo je 26.000 navijača na "Hotornsu". Međutim, vremena su se malo promenila u odnosu na sezonu 2017/18 u kojoj je VBA ispao u Čempionšip kao poslednji na tabeli. Povratak nije bio prijatan.

U prvoj utakmici Premijer lige na "Hautornsu", posle dve sezone drugoligaških događaja, Vest Bromvič Albion nije zatresao mrežu, Timoti Kastanj postigao je prvenac već na debiju u Engleskoj, a Džejmi Vardi nastavio gde je stao prošle sezone.

Novu je otvorio sa dva pogotka sa bele za konačnih: VBA - Lester siti 0:3 (0:0), nakon čega su gosti odneli bodove i sa "Vajt hart lejna", u drugom meču dana.

VBA: Džonston - Farlong (Harper), Bartli, Adžaji, O'Šej, Gibs - Pereira, Livermor, Sojers (Edvards), Diangana - Robinson (Robson-Kanu).

Lester siti: Šmajhel - Kastanj, Ndidi, Sojundžu, Džastin - Mendi - Perez (Olbrajton), Prat (Madison), Tilemans, Barns - Vardi.

Bio je to 131. i 132. pogodak legendarnog 33-godišnjeg napadača "lisica", koji je danas 311. put nastupio za klub. Ima i 52 asistencije.

Asistenciju je ove nedelje popodne zabeležio Denis Prat, koji je u 57. minutu probio odbranu domaćeg tima sprintom po levoj strani, gotovo sa korner linije uputio centaršut i odgledao kako njegov zemljak u vazdušnom duelu postiže prvi gol od avgustovskog transfera iz Atalante.

Bila je to lepa akcija navale menadžera Brendana Rodžersa, koji je iznenadio mnoge kada je ostavio na klupi najtraženijeg igrača ekipe, Džejmsa Madisona. Ipak, Rodžers je objasnio da se radi o povredi njegove "desetke", koja je tokom prošle sezone "flertovala" sa Mančester junajtedom, ovog leta čekala znak sa "Stamford bridža", ali na kraju dočekala prvu rundu u sezoni 2020/21 u plavoj opremi Lester sitija.

Rodžersov kolega Slaven Bilić, koji je u junu 2019. preuzeo "begize" iz vratio ih u elitni rang "iz prve", potvrdio je pred start šampionata da će Branislav Ivanović pojačati njegov sastav i povratkom na Ostrvo pomoći Albionu u očekivanoj borbi za opstanak.

Ipak, rekorder po broju nastupa u reprezentaciji Srbije (105) nije još zvanično postao stanovnik Birmingema i fudbaler jednog od tri najpopularnija kluba "Drugog grada", pa će navijači pričekati na njegov drugi debi u engleskom fudbalu pričekati. 

Rezultati:

subota

Fulam - Arsenal 0:3 (0:1)
/Lakazet 6, Gabriel 16, Obamejang 57/

Barnli - Mančester junajted (odloženo)
Mančester siti - Aston Vila (odloženo)

Liverpul - Lids junajted 4:3 (3:2)
/Salah 4p, 33, 88p, Van Dajk 20 - Harison 12, Bamford 30, Klič 66/

Kristal Palas - Sautempton 1:0 (1:0)
/Zaha 13/

Vest Hem - Njukasl 0:2 (0:0)
/Vilson 56, Hendrik 87/

nedelja

VBA - Lester siti 0:3 (0:3)
/Kastanj 53, Vardi pen 73, pen 83/

Totenhem - Everton 0:1 (0:0)
/Kalvert-Luin 55/

ponedeljak

Šefild junajted - Vulverhempton (19.00)
Brajton - Čelsi (21.15)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.