Drugi put u Torinu

NIKO NE LAŽE KAO OVAJ ČOVEK: Morata je u četiri kluba pričao bajke!

Autor Dušan Ninković

Ponovo je promenio klub, ovog puta na insistiranje Andree Pirla.

Nikako da se skrasi. Taman što je Atletiko završio sve detalje oko njegovog otkupa ugovora sa Čelsijem, poslali su ga na jednogodišnju pozajmicu u Juventus.

Biće to drugi put u karijeri da nosi dres italijanskog šampiona, a u Torino je stigao jer je Pirlo tako želeo.

Ovim transferom, odnosno pozajmicom, nastavlja se agonija kada su u pitanju njegovi klubovi. Nigde ne može da se zadrži, a svima je obećao ''kule i gradove'' kad je dolazio.

Priču da fudbaler navija za klub od malih nogu smo bezbroj puta čuli na predstavljanju i to je jedna od floskula koje se često koriste. U Moratinom slučaju previše često, pošto je u poslednja četiri tima priča gotovo isto.

Kada je 2014. godine stigao u Juventus istakao je da oduvek želi da igra za taj tim, a dve godine je kasnije je rekao da želi uspeh sa Realom, jer je to tim za koji je navijao kao dečak.

Potezale su se i neke slike iz detinjstva kada je potpisao za Atletiko, jer je istakao da mu ''Jorgandžije'' donose sreću još od kad je bio dete. U međuvremenu je sličnu rečenicu izrekao i u Čelsiju, pošto je naveo da se kao mali zamišljao u plavom timu iz Londona.

Pošto je ovo njegov drugi dolazak u Juventus, podsećanje na detinjstvo bi trebalo preskočiti, ali nemojte se iznenaditi ako Alvaro Morata ponovi da mu je od malih nogu bio san da živi u Torinu.

Španski fudbaler u Juventus stiže kao zamena za Gonzala Iguaina kog je Andrea Pirlo ''oterao'' iz kluba.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.