Ples zmajeva

LEKCIJA NA "MARAKANI", PA SPEKTAKL: Pobeda Voždovca za pamćenje - 5:0 na krovu protiv Radničkog!

Autor Mladen Šolak

Ekipa Jovana Damjanovića potpuno potukla Nišlije na svom stadionu. Sjajni Stojčev ulepšao "petardu" golčinom sa 25 metara.

Izvor: MN Press

Voždovac je u prošlom kolu doživeo debakl na gostovanju Zvezdi, ali je i tokom te utakmice bilo jasno da "zmajevi" imaju kvalitet za daleko bolji fudbal.

A to su dokazali odmah, već ovog petka!

Voždovac - Radnički 5:0 (3:0)
/Vujnović 7', Putinčanin 18', Milosavljević 27', Pantović 67', Stojčev 80'/

U duelu protiv jednog od najboljih timova lige, ekipa Jovana Damjanovića je odigrala najbolje ove sezone, kažnjavala greške Nišlija i osvojila 13. bod ove sezone, čime se popela na osmo mesto tabele.

Ovako je izgledalo prvo poluvreme...

Potom je Zvezdin đak na pozajmici Miloš Pantović povećao prednost domaćih na 4:0. On nije imao pravo nastupa protiv crveno-belih u prošlom kolu.

Izjava trenera Nišlija Radoslava Bataka dovoljno govori o utisku sa kojim njegov tim napušta Beograd.

"Primili smo pet golova, ovo je ozbiljna kriza i šok. Videćemo posle razgovora sa upravom šta i kako dalje. Tu mislim na sebe i na sve ukupno. Ovo je nedopustivo", rekao je on posle utakmice.

Sa druge strane, šef struke "zmajeva" Jovan Damjanović je očekivano blistao od zadovoljstva. Njegovi igrači su odigrali praktično perfektan meč, ulepšan sjajnim golom Miloša Stojčeva u 80. minutu, za konačnih 5:0.

Pogledajte tu "lepoticu".

"Na Marakani smo naučili lekciju i danas se videlo da Voždovac igra ozbiljan fudbal i to me raduje. Ovi momci su pokazali to mnogo puta i posle Zvezde nisam hteo da komentarišem, jer je Zvezda odigrala ozbiljnu utakmicu, ali ovi momci su i ranije igrali ozbiljan fudbal. Nije bitno šta si u radio u poslednjoj utakmici već kako reaguješ posle toga", izjavio je mladi trener.

Parovi 9. kola

Voždovac - Radnički 5:0 (3:0)
/Vujnović 7', Putinčanin 18', Milosavljević 27', Pantović 67', Stojčev 80'/

u subotu

Čukarički - Mačva 16
Javor - Zlatibor 16
Radnik - Rad 16
TSC - Spartak 16
Mladost - Zvezda 18

u nedelju

Napredak - Metalac 16
Proleter - Novi Pazar 16

u ponedeljak

Inđija - Vojvodina 16
Partizan - Bačka 18

Tabela: Crvena zvezda 24, Partizan 18, Vojvodina 17, Spartak 16, Mladost 16, Radnički (+1) 16, Čukarički 15, Voždovac (+1) 13, Proleter 12, Javor 12, TSC 11, Novi Pazar 9, Metalac 9, Inđija 9, OFK Bačka 6, Rad 6, Napredak 5, Mačva 5, Zlatibor 4, Radnik 4.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi