Uskoro transfer

REALOV PLAN ZA LUKU JOVIĆA: Odlazak u Seriju A, pa nazad u Madrid!

Autor Mladen Šolak

Pregovori o pozajmici traju, a klub ima važan zahtev za Italijane, piše "AS"

Luka Jović iznenađujuće je bio starter minulog vikenda i iako nije imao veliku podršku saigrača uspeo je da se istakne. Ne golom ili asistencijom, već time što je u gol šansi iznudio crveni karton defanzivca i tragičara Betisa, Emersona.

Ipak, on je u Real stigao zbog golova a u dosadašnjih 28 nastupa dao je samo dva i uz takav učinak dodatno je otežao svoju poziciju problemima koji nisu imali veze sa terenom.

Zato ne bi bilo iznenađenje ako ga se Real odrekne bar privremeno, a to je realna mogućnost prema pisanju španskog lista "AS".

"Real bi prepustio Srbina drugom klubu, da sazri u Italiji. U tom slučaju ostavio bi Majorala kao alternativu Benzemi. Roma, Milan i Inter zainteresovani su za obojicu napadača", piše taj izvor.

Po svemu sudeći je definitivno da će Realovu svlačionicu narednih dana napustiti ili Zidan ili Majoral, a u Madridu su navodno više za to da ode Jović.

Prelazni rok traje do 5. oktobra.

"Klub smatra da će sa 22 godine odlaskom u Kalčo imati veću minutažu i time sazreti i napredovati. Uz to, Real se nada da će kasnije opravdati status napadača za dugi niz godina, a ujedno i isplatiti klupsku investiciju u njega"

"U svakom slučaju, ako Jović ode to će biti sa povratnom kartom", objašnjeno je.

Realovi treneri se nadaju da će Jović izrasti u sjajnog napadača kada bude igrao iz nedelje u nedelju, što je bio slučaj u Nemačkoj. U Španiji je prošle sezone odigrao samo jednu punu utakmicu, protiv Osasune u Pamploni i ne može mu se suditi po jednom nastupu, piše "AS".

"Pregovaraće se o njegovoj pozajmici, pod uslovom da njegov novi klub prihvati obavezu da mu pruži priliku da često igra. Taj kontinuitet je ono što mu je nedostajalo i Real to nije mogao da mu prpuži. Benzemin doprinos ekipi je izuzetan i Francuz ostavlja malo prostora za konkurenciju".

U svakom slučaju, ili Jović ili Majoral odlaze u Seriju A, a sa druge strane, sigurno je da će povratkom Edena Azara i Marka Asensija u ekipu, minutaža za drugog klasičnog napadača biti veoma ograničena, ma ko to bio.

Zato bi pozajmica mogla da bude bolja opcija za Luku od ostanka na "Bernabeuu".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.