Fudbal

ZIDAN DAO JOVIĆU ŠANSU, ALI NIJE GA HTEO GOL: Luki baš malo falilo u Madridu!

Autor Mladen Šolak

Srpski centarfor bio je veoma zapažen, imao je tri velike šanse, ali je svaki put bio "kratak" za jako malo.

Dok se svakodnevno nagađa da li će i kada Luka Jović napustiti Real Madrid, Zinedin Zidan mu je ponovo pružio poverenje i uvrstio ga u startnu postavu, drugu utakmicu zaredom.

U Realovom trening centru, srpski napadač je u ligaškom meču protiv Valjadolida ušao u tri velike šanse, bio najzapaženiji igrač "kraljevića", ali ih nije koristio.

Najpre je u 35. minutu gađao nogom "iz prve" na odlično dodavanje sa desne strane i promašio je gol za nekoliko centimetara. Nedugo potom mu je Luka Modrić odlično spustio loptu, a Srbin je "punom" šutirao u spoljni deo "male" mreže...

Usledila je pauza, a posle pauze je ponovo Jović bio u prvom planu, jer je u 53. posle kornera šutirao glavom, i to veoma dobro, ali je golman Valjadolida Roberto Himenez odbranio bacivši se u donji desni ugao. Lopta se odbila do veziste Reala Kazemira koji je pogodio prečku, a onda je glavom gađao i Serhio Ramos...

Zidan je izveo Jovića iz igre u 58. minutu, a Brazilac je u 65. bio na pravom mestu da posle nespretne intervencije defanzivaca gostiju pošalje loptu u mrežu i donese Realu prednost 1:0.

Tim rezultatom je meč i završen, iako je Valjadolid nekoliko puta ozbiljno zapretio favoritu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.