Fudbal

UZALUD HOLAND, KIMIH OTEO BORUSIJI PEHAR: Čak peti trofej za Flika u tri meseca

Autor Pavle Knežević

Norvežanin asistirao i dao gol za izjednačenje, ali je zahvaljujući golu Jošue Kimiha minhenski Bajern stigao do trofeja Superkupa Nemačke.

Peti trofej za tri meseca! Hans Diter Fliknakon osvajanja Bundeslige, Kupa Nemačke, Lige šampiona i Superkupa Evrope osvojio je i  trofej nemačkog Superkupa.

Bajern je u sredu uveče na Alijanc Areni ispustio 2:0 protiv Borusije, ali mu je u finišu meča trijumf donio Jošua Kimih, momak koji je nebrojeno puta pokazao da može da igra sve, a ove večeri da može da postsigne gol i kada to nezamislivo. Marvin Hic odbranio je njegov pokušaj nakon  dodavanja Levandovskog, a onda je "univerzalac“ Bajerna u padu, praktično sa zemlje nekako "šutirao" levo i pogodio za pobjedu 3:2.

Bajern – Borusija Dortmund 3:2 (2:1)
/Toliso 18, Miler 32, Kimih 82 – Brandt 39, Holand 55/

Do tog 82. minuta bila je ovo priča o povratku Borusije  posle minusa od dva gola , ali umesto preokreta, Bajern je stigao do svog četvrtog Superkupa i tako se izjednačio po broju trofeja upravo sa Borusijom Dortmund.

Toliso gotovo sa gol-linije i Miler posle dobrog skoka i gola glavom doneli su Bajernu prednost i tako krunisali inicijativu koju su Bavarci imali u prvom poluvremenu, sve do 39. minuta i greške koja ih je skupo koštala.

Fudbaleri Borusije presekli su pas Pavara i njegovu grešku kaznili munjevitom akcijom koju je pogotkom završio Julijan Brandt na asistenciju Erlinga Brauta Holanda.

Norvežanin je bio neprimetan na duelu sa Augzburgom, što je "milionere" koštalo rezultata, ali u sredu uveče ponovo je proradio, na žalost navijača Srbije, sa kojom će Norveška sastane za osam dana u baražu za EURO.

Holand se nekoliko puta iznervirao tokom meča jer su njegovi saigrači propuštali priliku da ga uposle okomitim pasom, a kada su to konačno učinili stigao je i pogodak.

Norvežanin je u 55. minutu izjednačio na 2:2 i vratio sve na početak.

Izvor: Sven Hoppe/dpa-Pool

Ko zna šta bi se dešavalo do kraja, da Lusijan Favr nije odlučio da izvede Holanda u 68. minutu, odnosno čak petoricu igrača zameni u razmaku od devet minuta, ali činjenica je da to nikako nije urodilo plodom.

Upravo suprotno!

Samo četiri minuta nakon što je Švajcarac poslao na klupu i strelca prvog gola, Julijana Brandta, Bajern Minhen stigao je do novog pogotka. Odlučujućeg!

Sevnula je kontra tri na tri, a Levandovski je uposlio Kimiha koji uz malo sreće, iz drugog pokušaja matira Hica za konačnih 3:2 i veliku pobedu!

Bajern se tako revanširao Borusiji za poraz u prošlogodišnjem Superkupu i izjednačio se sa "milionerima" po broju trofeja u ovom takmičenju.

Bavarci su povećali ukupan skor u "Der Klasikeru“, sada imaju 61 pobedu, uz po 33 remija i pobede Borusije.

(Mondo.ba)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.