GASE SE!

JAGODINA U STEČAJNOM POSTUPKU: Bivši osvajač Kupa Srbije duguje ogroman novac!

Autor Milutin Vujičić

Od hita prvenstva do gašenja.

Izvor: MN Press

Jagodina je jedno vreme bila hit domaćeg prvenstva, osvojili su i Kup Srbije 2013. godine, ali već godinama muku muče zbog finansijskih problema.

Klub je doživeo pravi sunovrat u sezoni 2015/16 kada je ispao iz elite, potom su praktično "ugašeni" i preselili su se u peti rang, a umesto njih je nastupala ekipa pod nazivom FK Tabane-Jagodina koja se i sada takmiči u Prvoj ligi Srbije.

Nova informacija koju je ekskluzivno preneo Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" glasi da je protiv FK Jagodine pokrenut stečajni postupak.

Razlog su brojna dugovanja ovog kluba,  za sada nema konkretnih informacija koliko je zadužena Jagodina (ranije se govorilo o milion evra). Pre nekoliko meseci bivši igrači ovog kluba zahtevali su prijem kod predsednika opštine Dragana Markovića "Palme" koji je rekao da "nema ništa s tim".

"Započet je stečajni postupak protiv FK Jagodine zbog dugova koje nisu plaćali. SPFN će detaljno istražiti sve detalje vezane za stečajni postupak i obavestićemo javnost. Takođe, zatražićemo od FIFA detaljne informacije o tome da li je FK Jagodina naplaćivala solidarne transfere od trenutka kada su istupili iz saveznog ranga takmičenja", piše Sindikat fudbalera "Nezavisnost".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.