Loša selekcija

LEGENDARNI TRENER ZVEZDE O DERBIJU: Mnogo igrača ne može da igra za Partizan, a trener je prisiljen da ih stavi u tim!

Autor Nikola Lalović

Ljupko Petrović je komentarisao "večiti derbi" i meč Crvene zvezde sa Hofenhajmom.

Izvor: MN Press

Nekadašnji trener Crvene zvezde Ljupko Petrović komentarisao je nekoliko poslednjih mečeva crveno-belih. Tim iz Ljutice Bogdana igrao je nerešeno 1:1 sa Partizanom, a potom je poražen 2:0 od Hofenhajma na startu Lige Evrope.

Kada je derbi u pitanju osvajač evropske titule sa crveno-belima je istakao da je Zvezda bila bolji tim na tom meču. 

"Zvezda je, ipak, bolje odigrala tu utakmicu. Meni se ne sviđa Partizan. Ne zbog toga što sam ja zvezdaš, nego to je odabir igrača, sve. Mislim da ima mnogo igrača koji ne mogu da igraju za Partizan, a oni su, nažalost, prisiljeni da ih stavljaju u tim. Za novog trenera Partizana ima dosta posla, ali mislim da je dečko i ambiciozan i mislim da će uspeti", rekao je Petrović na "TV Pink".

Što se tiče meča sa Hofenhajmom iskusni stručnjak je podsetio da su srpski klubovi i reprezentacije uvek loše prolazili u duelima sa Nemcima. 

"Kada se podvuče crta moglo bi se reći da je Crvena zvezda odigrala jedan meč u skladu sa ugledom koji ima u Evropi. Igrali su protiv jedne ekipe iz Bundeslige, a mi dobro znamo da sa Nemcima nikad nije bilo lako ni kada smo igrali u Jugoslaviji. Timski ili kao reprezentacija, uglavnom smo gubili od njih, jer i onda je važilo pravilo da svi igraju fudbal, samo Nemci pobeđuju", rekao je Petrović.

Na kraju je prokomentarisao šanse šampiona Srbije u nastavku takmičenja u Evropi. 

"Ali, ako Zvezda bude odigrala organizovano protiv Slovana i Genta kao protiv Hofenhajma, mislim da ima ozbiljne izglede da ostvari dve pobede. Obe utakmice su kod kuće, ako ih dobijemo, imamo šansu da idemo dalje", zaključio je Petrović. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.