Sve jasno

GDE JE RAZLIKA IZMEĐU VOŽDOVCA I JAVORA: Stanković otkrio podatak koji će vas šokirati!

Autor Dušan Ninković

Crveno-beli su nakon deset pobeda remizirali sa Partizanom (1:1), a zatim i Javorom (0:0).

Izvor: MN Press

Trener Crvene zvezde je na konferenciji pred Slovan iz Libereca govorio i o prethodnom prvenstvenom meču koji je njegov tim odigrao.

Zvezda je tu kiksnula, a fantastični Javor granitnom odbranom odneo bod u Ivanjicu. Đorđe Lazović je odbranio penal i još nekoliko zicera, a Zvezda prvi put u prvenstvu nije našla put do protivničke mreže.

Nije moralo da bude tako, pokazuju brojke koje je izneo Stanković.

''InStat je aplikacija koju svi koristimo za analizu utakmice. Dosta toga govori o tome šta se izdešavalo. Jedan od primera je meč Crvena zvezda - Voždovac (6:0). Očekivani golovi su bili 1,7. Na primer, utakmica protiv Javora, očekivani golovi 4,04! To je najviše što mi imamo od početka sezone'', rekao je Dejan Stanković.

Trener Zvezde je ovo poigravanja sa statistikom zaključio rečenicom da je fudbal čudan.

''Čudna je igra fudbal. Neku utakmicu koju je trebalo da dobiješ 4:0 po statistici odigrao si 0:0. Imali smo svoje šanse koje nismo iskoristili.''

Crvena zvezda je u 12. kolu Superlige remizirala sa Javorom, a pored promešenog penala Mirka Ivanića, propušteno je još nekoliko velikih prilika. Ekipu Voždovca Zvezda je savladala u osmoj rundi, a golove su postizali Dijego Falićenili (x2), Željko Gavrić, Veljko Nikolić, Mirko Ivanić i Milan Pavkov.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.