Fudbal

U BERLINU PREKINUT CRNI NIZ: Volsfburg je nemački šampion remija!

Autor Nebojša Šatara

Bez pobednika okončana je pretposlednja utakmica šestog kola nemačke Bundeslige.

Matheus Cunha, left, from Hertha in action against Ridle Baku from Wolfsburg during their Bundesliga soccer match at the Olympic Stadium in Berlin, Germany, Sunday Nov. 1, 2020. (Soeren Stache/dpa via AP)
Izvor: Soeren Stache/dpa-Zentralbild

Posle četiri vezana poraza, fudbaleri berlinske Herte ostvarili su najgori start u poslednjoj deceniji u Bundesligi, pa su u nedelju s ogromnim imperativom dočekali Volfsburg.

Ekipa Bruna Labadije, kome je počela polako da se "drma" trenerska klupa, jeste uspela da prekinu crnu seriju, ali ne i da stigne do sva tri boda na Olimpijskom stadionu u Berlinu protiv "kraljeva remija".

HERTA - VOLFSBURG 1:1 (1:1)

Gosti su već na početku pogodili mrežu domaćina, preciznije u trećem minutu, međutim pogodak je opravdano poništen zbog ofsajda Maksimilijana Filipa, da bi par minuta kasnije, prvi pogodak posle "posta" od čak 305 minuta postigla Herta.

Dodi Lukebakio je ivici kaznenog prostora pronašao Mateusa Kunju, a Brazilac je "proklizao" prilikom šuta, pa je lopta završila u samom uglu gola "vukova".

Volfsburg je uzvratio u 21. minutu kada je nesuđeni strelac Filip uposlio Ridlea Bakua, koji se oslobodio čuvara i onda "pocepao" mrežu Aleksandera Švolova.

Do odlaska na odmor, berlinski tim je na poklon dobio penal od sudije Martina Petersena, ali je arbitar promenio odluku posle intervencije iz VAR sobe.

Izabranici Bruna Labadije su angažovanije ušli u drugo poluvreme i već na startu propustili stopostotnu šansu - Dodi Lukebakio se našao sam ispred Koena Kastelsa, ali golman Volfsburga je majstorski odbranio njegov šut, spasivši svoj tim.

Ipak, najbolju šansu za gol i verovatno pobedu Berlinčana propustio je Dedrik Bojata, koji je najviše skočio poslije centaršuta Kunje, međutim, lopta je otišla za malo iznad prečke.

Time su bodovi podeljeni, Herta je uknjižila prvi remi, a "vukovi" čak peti, čime su ubedljivo na prvoj poziciji u šampionatu. Ono što je verovatno važnije, ostali su uz Bajer iz Leverkuzena, jedina neporažena ekipa u Bundesligi.

BUNDESLIGA - 6. KOLO:

Frajburg - Bajer Leverkuzen 2:4 (1:2)
/Holer 3, Petersen 71 - Ilario 29, 43, Amiri 64/

Herta - Volfsburg 1:1 (1:1)
/Kunja 6 - Baku 20/

U ponedjeljak:

Hofenhajm - Union Berlin (20.30)

Subota:

Ajntraht - Verder 1:1 (0:0)
/Silva 65 - Sardžent 52/

Keln - Bajern Minhen 1:2 (0:1)
/Miler 13p, Gnabri 45+1/

Augzburg - Majnc 3:1 (1:0)
/Vargas 40, Han 80, 90+1 - Onisivo 64/

Odigrano u petak

Šalke - Štutgart 1:1 (1:0)
/Tiao 30 - Gonzales 56 pen/

TABELA: Bajern Minhen 15, Borusija Dortmund 15, RB Lajpcig 13, Bajer Leverkuzen 12, Borusija Menhengladbah 11, Štutgart 9, Verder 8, Ajntraht 8, Volfsburg 8, Hofenhajm (-1) 7, Augzburg 7, Union Berlin (-1) 6, Frajburg 5, Arminija 4, Herta 4, Keln 2, Šalke 2, Majnc 0.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.