OGLASIO SE

HRVATSKA JE DEO ELITE I IMA UGLED U SVETU: Legendarni Hrvat poručuje - "mnogi bi hteli da su kao mi"!

Autor Nebojša Marković

Predsednik tamošnjeg fudbalskog saveza ima šta da poruči kritičarima.

Mario Stanić, Robert Prosinečki, Davor Šuker i Dario Šimić.
Izvor: MN Press

I dok fudbalska reprezentacija Srbije sumira utiske posle tmurne 2020. godine koja nije donela plasman na Evropsko prvenstvo, u komšiluku je situacija daleko mirnija.

Ipak, i tamo je selektor pod pritiskom javnosti, ali ne i saveza.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić je i dalje na udaru javnosti, uprkos tome što je Hrvatska uspela da opstane u A diviziji Lige nacija, u grupi u kojoj su još bile i selekcije Portugala, Francuske i Švedske.

Povodom svega se oglasio Davor Šuker, predsednik FS Hrvatske

"Žao mi je što nismo izborili barem remi s Portugalom jer su igrači to zaslužili svojim angažmanom i htenjem, spletom nesrećnih okolnosti izgubili smo u poslednjim trenucima utakmice, ali na kraju je ipak najbitnije da smo ostali u elitnoj grupi Lige nacija", počeo je Šuker.

"To je vrlo važno. Zadržali smo visoke standarde, Hrvatska je i dalje deo elite i uživa ugled u svetu, a to je velik uspeh. Mnogi se ljudi usude da komentarišu Ligu nacija, a zapravo ne znaju njenu svrhu. Znam samo da bi mnogi želeli da budu u našoj poziciji", rekao je za Šuker za zvanični sajt HNS-a.

On je potom stao u jasnu odbranu selektora Dalića.

"Žao mi je što su ga neki eksperti počeli da ga kritikuju, ali selektor Zlatko Dalić u svakom slučaju ima maksimalnu podršku i poverenje članova Izvršnog odbora i mene lično. Oni koji ga malo oštrije kritikuju treba da znaju da Dalić u poslednje vreme nije imao taj luksuz da igra takozvane male utakmice, on je od Svetskog prvenstva u Rusiji na ovamo igrao utakmice s vrlo jakim protivnicima, a to je velika razlika. Uostalom, na dosta je utakmica, iz raznoraznih razloga, bio suočen s izostancima standardnih prvotimaca. Uveren sam da je Dalić na pravom putu i da će Hrvatska na Evropskom prvenstvu opet biti jako dobra. Zahvaljujem pritom i igračima na maksimalnom odricanju, po ko zna koji put su pokazali kako se brane boje reprezentacije", rekao je Šuker.

Hrvatska će na Evropskom prvenstvu naredne godine igrati u grupi sa Engleskom, Češkom i Škotskom, koja je savladala Srbiju u finalu baraža.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.