goleada

LAJPCIG STREPEO, KRASNODARU EVROPSKO PROLEĆE: Nemcima nisu bila dovoljna dva gola prednosti, ali su "preživeli" Istanbul

Autor Pavle Knežević

Ren ponovo razočarao, sve je jasno u grupi

Lajpcig je nekako preživeo Istanbul, pobedio Bašakšehir 4:3 i ostao u trci za plasman u sledeću rundu Lige šampiona iz Grupe H.

U Grupi E, Krasnodar je slomio Ren, pobedio 1:0 i obezbedio proleće u Evropi, odnosno Ligi Evrope.

Ali, spektakl je viđen u Istanbulu, gde je "sevalo" na sve strane. Lajpcig je poveo golom Jusufa Poulsena u 26. minutu, da bi Norki Mukijele u 43. povisio na 2:0. Domaćin se, međutim, nije predavao, da bi u nadoknadi vremena Irhan Kahvedži smanjio prednost.

Treba reći da su sva tri gola u prvom poluvremenu postignuta uz dosta sreće, "lenjim" udarcima po zemlji, koji su uvek prolazili kroz mnogo odbrambenih igrača i hvatali golmana na pogrešnoj nozi i u slepom uglu.

U 67. minutu delovalo je da je meč rešen, kada je Dani Olmo postigao sjajan gol nakon prelepog driblinga u šesnaestercu.

Ali, tih 1:3 nisu omeli domaćina, u 73. minutu ponovo je Kahvedži bio strelac, kada je napravio sebi prostora, a onda levom nogom šutirao u suprotni ugao i savladao golmana.

Delovalo je da je tu kraj, ali Kahvedži je hteo het-trik i dobio je het-trik! U 85. minutu je izveo slobodan udarac i smestio loptu tačno pod prečku i izjednačio!

Nadao se Bašakšehir bar tom bodu, ali Lajpcigu je trebala pobeda za borbu za drugu fazu i konačno je do nje došao kada je Aleksander Sorlot sa oko 18 metara postigao lep gol i doneo svom timu važan trijumf.

Posle ovog rezultata PSŽ ne bi smeo da izgubi od Mančester junajteda ako želi prolaz. Naravno, ni "đavoli" nisu sigurni, jer u poslednjem kolu idu u goste Lajpcigu. Ako, pak, Junajted večeras pobedi, prošao je dalje.

Što se tiče Rena, ponovo je razočarao. Protiv na papiru slabijeg i svakako jeftinijieg rivala nije uspeo da uradi ništa.

Krasnodar je slavio kada je Aleksandar Matrinovič sa svoje polovine ispucao jednu loptu, a pokupio je Markus Berg, koji je uspeo da izdrži nalete čuvara, uđe u šesnaesterac i savlada Romena Salina.

U toj grupi sada Sevilja i Čelsi večeras odlučuju o prvom i drugom mestu na tabeli.

LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO:

Sreda:

GRUPA E:

Krasnodar - Ren 1:0
/Berg 70/

GRUPA H

Bašakšehir - RB Lajpcig 3:4
/Kahvedži 45+3, 72, 85 - Poulsen 26, Mukijele 43, Olmo 66, Serlot 90+2/

Mančester junajted - PSŽ (u toku)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.