Plava krv

OD SAIGRAČA "KRIO" DA IMA 20 MILIJARDI DOLARA: Mislili su da je običan fudbaler, a onda su otkrili da je princ!

Autor Nikola Lalović

Neverovatna priča mladog veziste.

Izvor: YouTube/Good GGWP/Printscreen

On ima 22 godine i trenutno nastupa za Maritimo, a mnogi se pitaju zašto on uopšte igra fudbal?

Mladi Faik Bolkijah je vezista, poznat je po svojoj brzini i okretnosti, ali se dugo nije znalo da je zapravo najbogatiji fudbaler na svetu.

Njegova porodica vlada Brunejem, a njihovo bogastvo je procenjeno na 20 milijardi dolara. Do skora je bio fudbaler Lestera, a sada su neki od njegovih bivših saigrača progovorili o brunejskom fudbaleru "plave krvi".

"Pitao sam ga zašto želi da postane fudbaler kada mu je porodica toliko bogata. Rekao mi je "sva moja braća sede kući i ne rade išta. Ja hoću da radim nešto, neću da budem kao oni"", rekao je jednom svom saigraču iz Lestera.

On je čak 10 godina proveo u Premijer ligi, pošto je odrastao u Engleskoj. Oduvek je voleo fudbal, a pošto se školovao u Velikoj Britaniji, odlučio je da trenira fudbal.

Proveo je godine u omladinskim selekcijama Čelsija, Sautemptona i Lestera, a on ni sada ne odustaje od svoje karijere.

"Uvek je bio brz i okretan igrač. To je ono što skauti traže. On je dobar timski igrač, a slava uopšte nije uticala na njega", ističu ljudi iz stručnog štaba Sautemptona.

On je 2009. godine došao u taj klub,a bio je tu sve do 2013. godine kada je otišao u Arsenal. Saigrači nisu imali pojma da je on bogat, spavao je u smeštaju za omladiske fudbalere, poput svih ostalih.

A onda je klub otišao na pripreme u Singapur i sve se promenilo.

"Ludo je što nismo ni znali da je on princ. Bio je veoma skroman, shvatili smo da je bogat kada smo otišli na turnir u Singapur. Tamo je dobio mnogo medijske pažnje, ali da nije bilo toga mi ne bismo saznali da je bogat", ispričao je jedan njegov saigrač iz juniorskih dana za "Atletik".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi