DNO!

BIO JE ZVEZDA REALA, RAZBIO SRBIJU, A SAD JE BANKROTIRAO: Tužna sudbina propalog holandskog talenta!

Autor Milutin Vujičić

Kako je igrao za Holandiju na EP2007, ni mi nismo mogli da ga zaustavimo...

Izvor: Instagram/Roya2faces/Screenshot

Holandski fudbaler Rojston Drente bankrotirao je sa samo 33 godina, zvanično je proglasio u utorak sud u Bredi. Veliki finansijski problemi za nekadašnjeg igrača Real Madrida nisu novost, ali malo ko je očekivao da će biti na takvom dnu.

Drente nije ni prisustvovao izricanju odluke na sudu, a njegov finansijski savetnik nije mogao da dođe jer je bio na odmoru (?), pa se može reći da Drente nije baš znao kako da rukuje s novcem.

Drente je kao 20-godišnjak stigao u Real Madrid, platili su ga Fajenordu 14 miliona evra nakon što je briljirao na Evropskom prvenstvu za mlade i ujedno "uništio" Srbiju, ali u "kraljevskom klubu" nije pokazao ni deo tog talenta.

Odigrao je 46 mečeva i dao dva gola za pet godina, a išao je na pozajmice u Erkules i Everton. Imao je problema s disciplinom, ugojio se, igrao u Rusiji, Turskoj i Holandiji, pa je prošle godine potpisao za klub Kozaken bojs. U pitanju je trećeligaš, ali i to je Drente shvatio veoma neozbiljno, pa ga u ovim trenucima više zanima muzička karijera.

Drente je i ranije priznao da ima finansijskih problema i da je izgubio mnogo novca, ali pre svega zbog savetnika i agenata...

"Znao sam samo da ću zaraditi 1,8 miliona evra u prvoj sezoni, ništa više. Sve ostalo je bilo pod kontrolom...", pričao je Drente, a mediji su spekulisali da je novac prokockao na skupe automobile, devojke, vile i karijeru muzičara.

Ovako izgleda danas, u jednom trenutku je imao i 96 kilograma!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.