Fudbal

ZA OFK BEOGRAD IGRAO VIŠE OD 100 PUTA, NAVIJAČI GA ZOVU NAZAD: On je njihov predlog za predsednika "romantičara"!

Autor Mladen Šolak

Na Karaburmi je bio igrač u mnogo uspešnijim vremenima, stigao i do reprezentacije, a sada je želja navijača da preuzme klub

Izvor: MN Press

OFK Beograd prolazi kroz velike probleme, nema struju ni grejanje na Omladinskom stadionu, a uskoro ostaje i bez predsednika Upravnog odbora, Nina Došen Majkića.

Dok se očekuje da klupski organi ozvaniče taj neopozivi rastanak, navijači "romantičara" oglasili su se i poručili da bi voleli da na čelo kluba dođe nekadašnji golman, Saša Stevanović (46).

On je branio za OFK od 2000. do 2004. godine, a potom je otišao u Mađarsku i tamo zaigrao za Đer, gde je bio čak deceniju.

Navijači OFK-a oglasili su se nekoliko puta i pružili mu podršku, a detaljno su objasnili zašto su za njegov dolazak u klub, o čemu se sam Stevanović još nije izjasnio, ni oglasio.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Navijači, veterani, mnogobrojni bivši igrači stoje iza ideje da Saša Stevanović, bivši golman OFK Beograda postane prvi čovek kluba.

Navešćemo pojedine argumente koji su osnova ove ideje:

  • Saša Stevanović poznaje OFK Beograd, njegovu veličinu, strukturu i probleme. U karijeri je zabeležio trocifren broj nastupa za naš klub.
  • U mađarskom Đeru proveo je više od 10 godina, gde je bio kapiten i predvodnik generacije koja je nakon 30 godina donela titulu tom klubu.
  • Nakon igračke karijere, uz poverenje biva izabran za sportskog direktora Đera, gde stiče iskustvo na upravljačkim funkcijama. U tom periodu ima odličan odnos sa navijačima, fudbalskim radnicima, sportskim novinarima.
  • Saša Stevanović je u više navrata pokazao poštovanje prema OFK Beogradu i navijačima. Jedan je od prvih koji se odazvao pozivu na rođendansku utakmicu, član je udruženja KPO.
  • Svoje ljudske kvalitete dokazao je i van terena. Užasna tragedija koja je zadesila košarkašicu Natašu Kovačević, koja je u sudaru u Mađarskoj ostala bez noge, poznata je ljudima u Srbiji. Saša Stevanović je puno i nesebično pomogao Nataši. Ona je takođe bila gost na proslavi rođendana OFK Beograda.
  • Ubeđeni smo da Saša Stevanović može na Omladinski stadion da donese prave sportske vrednosti, koje će pomoći u povratku Romantike na stare staze. 

"Uz Saleta, za povratak OFK Beograda! Svi zajedno", navedeno je u saopštenju.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi