Veliki trijumf

ZVEZDIN GROMOVNIK SE SEĆA PUTA NA VRH SVETA: Otkrio je šta je bila najvažnija stvar za osvajanje svetske titule!

Autor Nikola Lalović

Kapiten tima iz Tokija prisetio se meča za titulu prvaka sveta.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je 8. decembra 1991. godine postala prvak sveta savladavški Kolo-Kolo iz Čilea 3:0 u finalu Interkontinentalnog kupa. 

Pisali smo o nekim fudbalerima koji su se tada sa Zvezdom popeli na vrh sveta, a za koje verovatno niste znali da su bili tamo.

Jedan od onih za koje svi znaju je kapiten tog tima Ilija Najdoski. On je podigao pehar namenjen šampionu sveta. 

"Lep je osećaj prisetiti se jedne takve utakmice posle 29 godina. Odigrali smo zaista kvalitetno, drugo poluvreme smo bili primorani da igramo sa igračem manje, ali smo uspeli da izdržimo do kraja. Ekipa Kolo-Kola je takođe bila dosta kvalitetna, predvođena hrvatskim trenerom. Lepo je prisetiti se te velike utakmice posle 29 godina", naglasio je Najdoski.

On se prisetio tadašnjeg trenera crveno-belih Vladice Popovića  i istakao da je samopouzdanje bilo ključ za osvajanje titule.

"Zvezda je tih godina igrala fenomenalan fudbal, ekipa je bila izuzeto kvalitetna, a kod igrača je bilo prisutno veliko samopouzdanje, što je najvažnije. Imali smo i veliko iskustvo igranja velikih utakmica. Vladica Popović nas je odlično spremio za taj meč. Za Vladicu kao čoveka, ličnost, bivšeg fudbalera i trenera Crvene zvezde imam samo reči hvale. Za njega mogu da kažem da je pravi unikat i kako čovek i kao sportski radnik", dodao je slavni Makedonac.

Stameni štoper koji je bio poznat po neustrašivim startovima i sada prati svoj klub. 

"Zvezdu redovno pratim, nadam se da ćemo nastaviti sa odličnim rezultatima i na proleće. Ova ekipa je pokazala da ima kvalitet, stiču iskustvo, prevođeni su dobrim trenerom, kao i celokupno sređenim klubom. Želim da čestitam na svim rezultatima, na novom evropskom proleću. Verujem u ekipu, dokazali su da imaju samopouzdanje, momci su spremni, a to je najvažnije", podvukao je Ilija Najdoski.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.