"NE ŽIVI SE OD ISTORIJE"

U OFK BEOGRAD NISAM KROČIO 5 GODINA: Zvezdan Terzić pričao o bivšem klubu - možda Zvezdi bude potrebna filijala od juna!

Autor Nebojša Marković

Generalni direktor Crvene zvezde je govorio o brojnim temama, a jedna od njih su "romantičari".

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić imao je veliko obraćanje javnosti na kraju takmičarske 2020. godine.

Zvezdi je ostalo još samo da odigra meč osmine finala Kupa Srbije, a Terzić se tom prilikom dotakao brojnih tema.

On je govorio o Geloru Kangi, Dejanu Savićeviću, Draganu Stojkoviću Piksiju, transferima... Ali i o OFK Beogradu!

Tema koja je prethodnih nedelja bila vrlo aktuelna, jer je OFK Beograd postao amaterski klub koji više nema ni struju ni grejanje na svom stadionu.

Terzić je govorio o klubu koji je nekada predvodio.

"Pet godina nisam tamo kročio. Otišao sam ljut, zbog transparenata i natpisa. Još dve godine su igrali Superligu. Pominjanje mene je zlonamerno. OFK zaslužuje da bude superligaš, ali ne može samo pozivanje na grb i tradiciju", počeo je Terzić.

Situacija na Karaburmi je alarmantna, a mnogi pominju da je i stadion potpuno oronuo i da je nebezbedan za korišćenje.

"Stadion je bio razvaljen i 1997. Vodio sam ga 17 godina, bez dinara pomoći opštine, grada i države. Želimo da im pomognemo jednokratno, ali moraju da se konsoliduju. Imam moralnu obavezu da im pomognem da ponovo budu pravi. Pre svega, pomažem im kao Zvezdan Terzić, a zatim i klub. Možda Grafičar od juna nastavlja sam, a Zvezdi treba filijala", kaže Terzić i time možda nagoveštava neke buduće poteze.

"Ne živi se od istorije, tradicije i prazne priče. Klub su ljudi koji rade, vuku i donose energiju. Ako vidim da u klubu postoje "struje", neću učestvovati u pomoći OFK Beogradu", jasno je poručio Zvezdan Terzić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.