Fudbal

OFK BEOGRAD ZVEZDINA FILIJALA? ŽESTOK ODGOVOR SA KARABURME: To nismo nikad bili i nećemo!

Autor Mladen Šolak

"Maske su pale, ali da se zna. Ne javljaju nam se za pomoć jer misle da smo nečija filijala, a nismo"

Izvor: MN Press

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je u petak o OFK Beogradu i nagovestio da bi taj klub mogao da postane filijala crveno-belima.

Nekadašnji igrač, a potom i dugogodišnji funkcioner "romantičara" rekao je da u klub sa Stare Karaburme nije kročio pet godina, kao i da su ga tada naljutili transparenti i natpisi. 

""Želimo da im pomognemo jednokratno, ali moraju da se konsoliduju. Imam moralnu obavezu da im pomognem da ponovo budu pravi. Pre svega, pomažem im kao Zvezdan Terzić, a zatim i ispred kluba", rekao je on.

OFK prolazi kroz jako težak period, trenutno je trećeligaš i nema struju na stadionu, a za sledeću nedelju je zakazana klupska skupština. Aktuelni predsednik Upravnog odbora Nino Došen Majkić već je podneo ostavku, a kao kandidat za novog čelnika pominje se bivši golman "romantičara" Saša Stevanović.

Uoči nedelje odluke, Terziću je stigao odgovor sa Stare Karaburme od predsednika Skupštine OFK Beograda Lljubiše Đurovića, koji je preko klupskih naloga na društvenim mrežama poručio:

"Maske su pale, ali da se zna, OFK Beograd od svog postojanja pa evo do danas, prolazeći kroz razna iskušenja i rizike, nije nikada bio, a neće ni biti, ničija filijala. Svi oni koji bi da, koristeći tešku situaciju u koju su doveli OFK Beograd i koji bi da ga pretvore u nečiju filijalu, ako su im namere iskrene mogu i na drugi sportski dostojanstven i moralno čist način pomoći. Izgleda sam bio u pravu kada sam rekao da je indikativno ovoliko interesovanje javnosti za izbore u jednom trećeligašu, koji je u tom rangu i zaslugom raznih dušebrižnika koji bi da ga pretvore u filijalu. Prvi korak kod ovakvih namera uvek je, uz pomoć insajdera, instaliranje kadrova u upravi kluba. NO PASSARAN".

Đurović je poručio da će se klub "vratiti na pozicije koje mu pripadaju uz pomoć 'pravih romantičara'".

"Do danas se niko nije javio da nam pomogne, upravo zbog toga što misle da smo nečija filijala, a nismo. Ne znam kojoj "bistroj glavi" je cilj da fudbalsku Srbiju pravi od fudbalskih filijala. Ne znam, a znam. Ali ću stati, neću dalje pisati, jer ću roman morati da napisem, ako nastavim da ispisujem sve što znam, dodao je on, uz apel da "oni koji imaju moć ne budu nekima majke, a OFK Beogradu maćeha".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.