RUŽNE SCENE

SKANDAL U IZRAELU, SRBIN SRBINU PSOVAO SRPSKU MAJKU: Bivši igrač Zvezde šokiran potezom trenera!

Autor Nebojša Marković

"Zar da dozvolimo nas tri jedina Srbina na tom mestu da se vređamo", pita se napadač.

Izvor: MN Press

Ružne scene odigrale su se na fudbalskoj utakmici u Izraelu, a veliki odjek ti događaji imali su i u Srbiji.

Razlog? Srpskog fudbalera je pred čitavim stadionom psovao - srpski trener.

Na meču Beitar - Makabi, u okviru najjače lige Izraela, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije i bivši napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić doživeo je pravu neprijatnost.

Njega je na tom meču psovao trener protivničke ekipe, rođeni Novosađanin Slobodan Drapić.

Pešić je bio izuzetno razočaran i besan događajima sa te utakmice, pa je o svemu pisao na svom Instagram profilu.

"Da li je rasizam kad ti trener protivničkog tima psuje srpsku majku i sestru? Šta je trebalo da uradim? Napustim teren možda?"

Ubrzo je Pešić imao još jednu objavu, gde je uz fotografiju Drapića postavio pitanje:

"Odakle je tvoja majka, Srbine?"

U razgovoru za "Sportski žurnal", Pešić je iz Tel Aviva otkrio šta se sve dešavalo na tom susretu.

"I dalje sam u šoku šta sam doživeo! Vraćajući loptu rivalu posle njihovog izbacivanja u aut nisam je poslao golmanu u ruke, nego u aut. Rekao sam štoperima da krenu da igraju nekoliko pasova i da neću odmah da vršim presing. Oni su rekli "ok", a onda sam začuo na srpskom jeziku: "Sve ti j**em, srpsku majku ti j.**em". Pogledao sam ka tribini, a onda utvrdio da je došlo od njihovog trenera. Nisam mogao da verujem."

Pešić je bio besan, ali su stvari ostale samo na verbalnom sukobu.

"Moj pomoćni trener Medan je ustao i rekao mu "Kako te nije sramota da kao trener tako pričaš!?" On mu je uzvratio novim psovkama. Krenuo sam i ja ka klupi, ali mi je naš trener rekao: "Aleks, pusti ga, igraj". Utakmica nam je bila mnogo bitna, okrenuo sam se i pokušao da se fokusiram na meč. Nije bilo lako, baš sam loše odigrao u takvom stanju", iskren je bivši napadač Zvezde.

Pešić posle meča nije dobio ni izvinjenje Drapića.

"Otrčao sam u svlačionicu, bio jako nervozan, dobro je da nisam napravio neku glupost. Pre toga je dok sam išao ka klupama podigao ruke i rekao "Zašto si izbacio loptu u aut?" Zar zbog toga treba da se psuje srpska majka!? Tako nešto nikada nisam doživeo u karijeri, bilo je situacija da se dogode čarke, ali niko mi nije vređao porodicu i poreklo. Pitao bih ga šta je on? Amerikanac? Kanađanin? Ja sam ponosan što sam Srbin."

I izraelske novinare je zanimalo šta se dogodilo...

"Rekli su mi da je dobar čovek, ali ja ne znam kakav je on. Ustvari, kako može neko dobar to da uradi i da psuje srpsku majku!? Nemam šta sa njim da pričam. Razočaran sam, prazan i tužan, zar da dozvolimo nas tri jedina Srbina na tom mestu da se vređamo!?", pita se na kraju Aleksandar Pešić.

(MONDO/Žurnal)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.