MALO POZNATA PRIČA

KAKO JE MARADONA PONIZIO TOMASA MILERA: Nije hteo da sedi pored njega, a reakcija Nemca će vas oduševiti! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Bilo je to pre punih 10 godina...

Izvor: Twitter/@dw_sports/Printscreen

Ove srede u svetskim medijima osvanule su informacije o obdukciji Dijega Maradone, koji je preminuo 25. novembra.

Prošlo je gotovo mesec dana od smrti legendarnog Argentinca, a o Maradoni se i dalje ispredaju priče. Jedna takva je iz 2010. godine.

Bio je mart, a Argentina je igrala prijateljsku utakmicu protiv Nemačke.

Maradona je u to vreme bio selektor Argentine i posle meča sa Nemcima seo je u salu u kojoj se održavala konferencija za medije. Bio je spreman da da izjavu, ali se onda pojavio mladi fudbaler Nemačke koji je krenuo da sedne pored njega.

To je bio Tomas Miler, debitant u dresu Nemačke, a Maradona mu je prvo pokazao da ne može da sedne pored njega.

Kada je "El Pibe" uvideo da će na konferenciji pričati i on i Nemac, objašnjavao je da Miler ne može da daje izjave dok je on tu, pa je u jednom trenutku čak ustao i otišao.

Rekao je da je u redu da Miler prvi daje izjavu i da će se on vratiti kada ovaj završi.

"Želim samo da razjasnim nešto. Nisam znao da je on igrač. Uglavnom su ovakve konferencije samo sa trenerom. Izvinjavam se igraču", branio se posle toga Maradona.

Miler je godinama kasnije pričao o svemu, prisećajući se tih događaja.

"Maradona me nije prepoznao, ali to nije bio problem. Bio je to moj prvi meč za nacionalni tim. Mogli biste da kažete da sam upravo igrao na tom meču, ali...", nasmejan je bio Miler pričajući o tome, a onda je poentirao.

"Oko tri meseca kasnije, podsetio sam gospodina Maradonu ko sam ja. Tako da je na kraju to bila smešna priča", rekao je Miler, aludirajući na Svetsko prvenstvo 2010. godine.

Argentina je u četvrtfinalu ponovo igrala protiv Nemačke, a Tomas Miler je bio strelac u ubedljivoj pobedi svoje selekcije 4:0.

Miler je do kraja turnira bio proglašen za najboljeg mladog igrača, a bio je i najbolji strelac turnira u Južnoj Africi.

Na kraju, bila je to Maradonina poslednja utakmica na mestu selektora Argentine...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.