Samopouzdan

FILIP KOSTIĆ I DALJE ŽALI ZBOG ŠKOTSKE: Idemo na Mundijal, samo nek selektor izabere najratobornije!

Autor Nikola Lalović

Krilni fudbaler Ajntrahta istakao je da veruje u plasman Srbije na Svetsko prvenstvo.

Izvor: MN Press

Filip Kostić je imao problema sa povredom u baražu Lige nacija i nije mogao da pomogne nacionalnom timu na pravi način. 

Stisnuo je zube, protiv Škotske odigrao sat vremena, ali Srbija nije ni posle 20 godina otišla na Euro. Ipak, sada je u razgovoru za "Blic" istakao da veruje u plasman na sledeće veliko takmičenje. 

"Imamo želju, imamo kvalitet i verujem u najbolji mogući rasplet. Poštujemo sve rivale, ali pitaćemo se u kvalifikacijama itekako", istakao je on. 

Smatra da u grupi sa Portugalom i Irskom naš tim može do plasmana na Mundijal. 

"Veoma sam zadovoljan žrebom, protiv svih ekipa u kvalifikacijama smo favoriti osim protiv Portugala, ali ako proradi naš dobro poznati inat možemo i njih da dobijemo. Potrebna je naravno i doza sreće, ali ne sumnjajte u to da ćemo da izginiemo na terenu", dodao je Kostić. 

Još se čeka novi selektor Srbije, a od njega fudbaler Ajntrahta ima jasna očekivanja. 

"Očekujem da napravi najjaču i najratoborniju selekciju od igrača koje ima na raspolaganju i da nas odvede u Katar", kaže on i sa nelagodom se priseća meča sa Škotskom.  

"Nisam siguran da imam pravi odgovor. I dalje osećamo gorčinu poraza protiv Škota. Desilo se nešto što nismo očekivali. Žao mi je, kao i svim reprezentativcima. Dođe takva utakmica kada ti ništa ne polazi za rukom", priča Kostić. 

Na kraju se osvrnuo i na šanse Crvene zvezde u dvomeču sa Milanom u Ligi Evrope. 

"Mislim da Zvezda može da iznenadi. Veliki hendikep će biti što će se najverovatnije igrati bez "delija" na tribinama. Milan je više fokusiran na Seriju A", smatra Kostić. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.